Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

‘Met trots kijk ik terug op de projecten waaraan ik heb gewerkt’

‘‘Opgegroeid in Oudesluis dacht ik in eerste instantie dat ik in de land- en tuinbouw wilde werken, maar gaandeweg groeide mijn interesse voor de bouw. Ik startte na de basisschool op het Clusius College, waar ik leerde met m’n handen te werken. De overstap naar de bouw was daarom eigenlijk niet zo groot en sloot prima aan.’

Aan het woord is timmerman en werkvoorbereider Mike Schilder.

‘Een paar jaar terug heb ik een mbo-opleiding timmerman afgerond en ben ik net klaar met mijn opleiding tot werkvoorbereider (mbo, niveau 4). Sindsdien werk ik bij Aannemingsbedrijf Dozy BV. Zelf ben ik het liefst de hele dag in beweging. Op de bouwplaats voel ik me prettig. Niets is lekkerder dan in de buitenlucht bezig te zijn.

Met mijn team heb ik honderd jaar oude woningen gerenoveerd

Van een ervaren timmerman met wie ik lange tijd heb samengewerkt heb ik ontzettend veel geleerd. Ik kom net van een klus van anderhalf jaar waarbij ik met een team van ongeveer vijftien man honderd jaar oude woningen heb gerenoveerd. Mijn taak was hier het vervangen van de kozijnen en het plaatsen van de nieuwe boeidelen.

Met trots en plezier kijk ik terug op de projecten waar ik aan meegebouwd heb. Toch heb ik ervoor gekozen om nu door te leren voor werkvoorbereider, waardoor ik meer achter de computer zit. Hier ben ik nu als ware de smeerolie tussen opdrachtgever en uitvoerder. Op deze manier leg ik een goede basis voor mijn verdere carrière en kan ik mijzelf goed doorontwikkelen. In de toekomst hoop ik dan zelfstandig mooie bouwprojecten te kunnen leiden.’  

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.