Overzicht
Myrthe is Junior SVO bij de Onderzeedienst, Koninklijke Marine in Den Helder
22 december 2022
Cyril Kraak

“Op school was ik altijd goed in de technische vakken, natuurkunde en wiskunde. Een beroep in een technische sector lag daarom ook het meest voor de hand en mijn zoektocht naar avontuur matchte met Defensie. Werken op een onderzeeboot is ontzettend avontuurlijk. Je maakt zoveel dingen mee; geen dag is hetzelfde. De leefomstandigheden en de werktijden aan boord vragen wel een goede fysieke gesteldheid. Het leukste vind ik samenwerken in het technische team. De dilemma’s en storingen lossen we vanzelfsprekend vaak op met onze technisch-inhoudelijke kennis, maar even belangrijk is een gezonde dosis relativering en humor. Daarnaast vind ik de hechte en eerlijke cultuur binnen de Onderzeedienst ook erg fijn om in te werken. Tijdens havenbezoeken liggen we een weekend in de haven en kun je ontspannen. Zo heb ik tijdens een Middellandse Zee-reis de havens van Casablanca en Barcelona bezocht.”

Myrthe heeft de volgende opleidingen gevolgd: HBO Aviation Engineering, Officiersopleiding Technische Dienst bij Koninklijk Instituut van de Marine (KIM).

DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET OP KOP BEROEPENMAGZINE, WAAR 32 BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS.