Overzicht
Nancy is verpleegkundige ouderenzorg bij Zorggroep Tellus in Den Helder
22 december 2022
Cyril Kraak

“Tijdens mijn snuffelstages kwam ik erachter dat dit beroep het beste bij mij paste en mij het meeste aansprak. Eigenlijk wist ik dat al, maar de stage was een bevestiging. Ik heb gekozen voor de ouderenzorg omdat het zo afwisselend werk is en omdat ik het fijn vind om deze kwetsbare doelgroep te helpen en te ondersteunen. Het leukste aan mijn werk is het contact met de bewoners en de gesprekken die ik met hen heb. Dit zijn soms heel bijzondere en persoonlijke gesprekken. De dag van een ander net even beter maken doordat jij je hulp kan aanbieden, is het mooiste gevoel wat er is. Een gezellig praatje kan iemands dag al oplichten. Het is een erg dankbaar beroep.”

Nancy heeft de volgende opleidingen gevolgdZorg & Welzijn niveau 2, Verzorgende IG niveau 3, EVV Eerste Verantwoordelijke Verzorgende, MBO-verpleeg - kundige niveau 4 bij Zorggroep Tellus.

DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET OP KOP BEROEPENMAGZINE, WAAR 32 BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS.