Overzicht
Natasja is banketbakker bij Bakkerij Dunselman
22 december 2022
Deborah de Graauw

Een banketbakker is gespecialiseerd in het maken van alle bekende lekkernijen zoals gebak, chocolade, taarten en koekjes. Natasja werkt, zoals ze dat in de bakkerswereld noemen, aan de ‘koude kant’. Dit betekent dat alles al in de oven is geweest. “De ‘warme kant’ maakt bijvoorbeeld beslagplakken en ik maak daar dan chipolatagebakjes van. Ik heb voor dit beroep gekozen, omdat ik het heerlijk vind creatief bezig te zijn en met mijn handen te werken. Alle seizoenen en feestdagen zijn weer anders, waardoor het werk heel afwisselend is. Als kind vond ik het altijd al leuk om mijn moeder te helpen in de keuken. Toen ik oud genoeg was, ging ik ieder weekend wel taarten of koekjes bakken. Het leukste aan mijn vak vind ik bruidstaarten maken. Iedereen heeft andere wensen dus niet één taart is hetzelfde. Bruidstaarten hebben extra aandacht nodig om alles mooi en strak te krijgen. Maar dat verfijnde werk vind ik juist heel leuk om te doen. Het is heerlijk mensen blij te maken met al het lekkers. Als je dat ook leuk vindt en geen moeite hebt om ‘s morgens vroeg je bed uit te gaan, dan is banketbakker misschien ook wel iets voor jou!”

OPLEIDINGSNIVEAU BEROEP: MBO

*DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET  BEROEPENMAGAZINE WAAR BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS. 

Wil je jouw beroep promoten op het Beroepenevent of in een volgende editie van het Beroepenmagazine?

Aanmelden kan via: