Een patissier is gespecialiseerd in desserts, taarten, gebakjes. Je kunt zeggen: eigenlijk al het ambachtelijk gemaakte zoet. Je kunt werken voor een gespecialiseerde bakker, maar ook in restaurants en hotels. Natasja is patissier bij een horecazaak. “Als kind vond ik het altijd al leuk om mijn moeder te helpen in de keuken. Zodra ik oud genoeg was om alleen in de keuken te staan, was ik ieder weekend wel taarten of koekjes aan het bakken. Het leukste aan mijn werk is dat je van niets, iets kunt maken. Ook houd ik van de afwisseling. De ene dag maak ik 3D-kindertaarten en bruidstaarten, de andere dag ben ik met chocolade bezig en weer een andere dag met hartige producten. Het is heerlijk om met mijn handen bezig te zijn en mensen blij te maken met al het lekkers. Als je dat ook leuk vindt en geen moeite hebt om ‘s morgens vroeg je bed uit te gaan is patissier misschien ook wel iets voor jou!”
Natasja heeft de volgende opleidingen gevolgd: Uitvoerend bakker niveau 2 en Zelfstandig werkend bakker niveau 3, Patisserie niveau 4
DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET OP KOP BEROEPENMAGZINE, WAAR 32 BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS.