Overzicht
Nathalie is congres en eventmanager bij Bureau Seconde
7 september 2023
Deborah de Graauw

Nathalie is congres en eventmanager. Ze voert gesprekken met opdrachtgevers, stelt een draaiboek op, zorgt voor de inkomende en uitgaande communicatie, gaat op zoek naar een locatie en zo kan ik nog wel even doorgaan over haar takenpakket als eventmanager. Haar uiteindelijke doel is uiteraard een succesvol evenement organiseren waar haar opdrachtgever en de deelnemers positief op terug kijken. Als 7 jarig meisje zag ze haar moeder samen met een collega het bedrijf oprichten. Niet veel later stond ze af en toe mee te helpen met de voorbereidingen van een congres. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van de naamkaartjes. Het was in eerste instantie niet haar droom om toe te treden tot het familiebedrijf. Zo koos ze ervoor om de HBO opleiding Media en Entertainment Management te volgen aan de hogeschool InHolland te Haarlem. Hierna ging ze echter werken bij een farmaceutisch bedrijf, om vervolgens toch na een aantal jaar mede-eigenaar te worden van het familiebedrijf Bureau Seconde. “Ik wilde altijd flexibele werktijden, onafhankelijk zijn en mensen helpen. Het kwartje viel echter pas later dat ik deze kernwaarden kon terugvinden in het familiebedrijf.” Hiermee was de cirkel van opleiding tot beroep weer rond. Inmiddels heeft ze een gigantisch mooi evenement mogen organiseren om jongeren te binden aan de kop gemeente en ze wegwijs te maken van alle mooie beroepen die je hier kunt uitoefenen. Daarnaast heeft ze een Kennissymposium georganiseerd wat in het teken stond van de laatste levensfase en de zorg hieromheen. “De reacties achteraf vond ik fantastisch om te horen. Dit is waarvoor ik het doe”.
 Toetreding tot het familiebedrijf zorgde er ook voor dat ze leerde hoe het is om zelfstandig ondernemer te zijn. Een groot voordeel vind ze het zelf kunnen indelen van haar uren. Het nadeel daarentegen is de boekhouding bijhouden. “Het leuke is wel zelfstandig ondernemerschap kan je op elk niveau uitoefenen, als je maar passie hebt voor je beroep!”

Opleidingsniveau beroep: HBO

*DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET  BEROEPENMAGAZINE WAAR BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS. 

Wil je jouw beroep promoten op het Beroepenevent of in een volgende editie van het Beroepenmagazine?

Aanmelden kan via: