Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Noordwest Ziekenhuisgroep combineert het beste van twee werelden

NNoordwest Ziekenhuisgroep is een van de grootste ziekenhuisorganisaties van Nederland met locaties in Den Helder, Schagen, Texel, Heerhugowaard, Alkmaar en Limmen. De locatie Alkmaar is voor Noord-Holland Noord het centrum voor traumazorg, locatie Den Helder is onmisbaar voor de basiszorg voor de regio Den Helder en Texel. Die combinatie betekent vooruitgang op beide locaties én in de regio. “Eigenlijk combineer je alles van een grote stadsziekenhuis met het persoonlijke van een streekziekenhuis.”

Aan het woord is Jessy Spanjaard, Hoofd HR – control & advies bij Noordwest Ziekenhuisgroep. Ze vertelt over Noordwest als zorgaanbieder en als werkgever. Want de ziekenhuisgroep heeft zo’n 4500 medewerkers in dienst en biedt zorg aan iedereen in het gebied van Texel tot en met Alkmaar. “Als ik vertel wat we hier allemaal doen, zijn mensen vaak verbaasd. Het is de Noord-Hollandse nuchterheid denk ik, we schreeuwen het niet van de daken. Maar inderdaad, er gebeurt veel. En belangrijker: het gebeurt goed.”

Uitstekende zorg, dicht bij huis

Jessy vertelt onder meer over het eigen borstkankercentrum, dat op een aantal soorten borstkanker betere zorg biedt dan de grotere ziekenhuizen. “Men gaat er bij kanker al snel vanuit dat je naar de Randstad moet. Maar dat is dus lang niet altijd nodig. Dichter bij huis is uitstekende zorg voor handen. En op de afdeling radiologie bijvoorbeeld, worden flinke stappen gemaakt op het gebied van data.” Noordwest Ziekenhuisgroep is door Elsevier meermaals uitgeroepen tot het beste ziekenhuis van Nederland.

Groter zorgaanbod in Den Helder

Noordwest laat de zorg het liefst voor zichzelf spreken. “Door de schaalvergroting kunnen we nu in beide ziekenhuizen vrijwel alles bieden. Artsen uit Alkmaar werken ook in Den Helder en andersom.” Met name in Den Helder betekent dat een groter zorgaanbod. Jessy: “Maar met behoud van de rust van een kleiner ziekenhuis, waar veel mensen elkaar kennen. Bovendien kunnen we patiënten sneller behandelen. Als er geen plek is in het ene ziekenhuis, is het er wellicht wel in het andere. Soms zijn patiënten uit de omgeving Alkmaar nog wat huiverig als ze een behandeling aangeboden krijgen op een voor hun onbekende locatie. Ze vragen zich toch af of ze alles zullen krijgen wat ze gewend zijn. Maar daarna zijn ze blij verrast door de goede zorg en de persoonlijke benadering.”

Zorg staat nooit stil


Noordwest Ziekenhuisgroep is een opleidingsziekenhuis. “Mensen
maken de zorg”, stelt Jessy. En dus wordt er volop gelegenheid geboden
tot scholing en ontwikkeling. “Artsen lopen hier hun co-schappen, we
bieden voor hen medische vervolgopleidingen en we leiden eigen HBO- en
MBO-verpleegkundigen op in de Noordwest Academie. Daar vindt ook
bijscholing plaats, want zorg staat nooit stil.”

Medewerkers blijven zich ontwikkelen

Zo is de tijd die mensen in een ziekenhuis verblijven de laatste jaren veel korter
geworden. “Steeds meer ingrepen vinden op de dagbehandeling plaats. Dat
maakt het werk voor de medewerkers complexer. Bijscholen is dus nodig,
maar ik moet zeggen dat het onze medewerkers ook typeert om zich te
willen ontwikkelen. Mensen ontwikkelen zich in hun eigen functie en
vakgebied, ze specialiseren zich of veranderen op een zeker moment van
koers. Ze kiezen voor een specialisatie als verpleegkundige, een
polikliniek assistent die doorleert voor doktersassistent of ze doen de
opleiding tot apothekersassistent, die we samen met Horizon College
hebben opgezet.”
En dan is er nog Jong Noordwest. Jessy: “Daarin
krijgt een groep medewerkers van onder de 35 jaarlijks budget en ruimte
om samen hun ontwikkeling vorm te geven. Dat kunnen trainingen zijn,
werkbezoeken en workshops, maar dat is helemaal aan de groep.”

Wakkere professionals
Noordwest Ziekenhuisgroep laat zien dat de som groter is dan het geheel der delen. Met twee hoofdlocaties die elkaar aanvullen en een aantal specialistische locaties in de regio kan het meer en betere zorg bieden dan ooit. Dat merken zowel de patiënten als de medewerkers. Jessy: “En dat zijn niet alleen de zorgprofessionals. Een ziekenhuis kan niet draaien zonder ondersteunende diensten. Servicemedewerkers, ICT- en logistiek medewerkers zorgen elke dag dat artsen en verpleegkundigen hun werk goed kunnen doen en dragen daarmee een enorme verantwoordelijkheid. Ik vind het altijd bijzonder om te zien dat ze hun expertise liever in de zorg inzetten dan ergens anders. Het zijn de wakkere professionals, die net als onze zorgmedewerkers, intrinsiek gemotiveerd zijn voor een loopbaan in het ziekenhuis.”

Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan