Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

'Ons vak is bijzonder'

BBij Hotel de Pelikaan, op het Waddeneiland Texel, komen toeristen om te relaxen in de bijzondere natuur van het eiland. Je kunt bij de Pelikaan kamers huren, maar ook appartementen. Een van de medewerkers die je daar tegen het lijf zou kunnen lopen, is Carla Kikkert. Al sinds haar veertiende jaar werkzaam in de horeca. Ze groeide op in de leisurebranche, als dochter van een vader die directeur was van een kleine hotelketen. Samen met pa naar de verschillende locaties. Op avontuur in de hotels. Het horecaleven werd er met de paplepel ingegoten.

‘Niet verrassend dus dat ik als jonge tiener begon als afwaskracht. Al snel ruilde ik die afwas in voor de bediening. En daarna draaide ik ook grote feesten en partijen.’

Nu werkt Carla dus bij de Pelikaan. Een prachtige plek aan de rand van een dennenbos in het Nationaal Park Duinen van Texel. Op een steenworp afstand van het Noordzeestrand, het centrum van de toeristische badplaats De Koog en de duinen.

Ik ben het eerste en laatste aanspreekpunt van gasten

‘Ik heb het fijn hier. Mijn baan is heel afwisselend. Ik heb elke dag veel contact met onze gasten, dat hoort bij mijn functie. Ik werk in een goed team dat er natuurlijk voor probeert te zorgen dat onze bezoekers een prettig verblijf hebben in onze accommodatie. Als wij ons werk goed doen, willen gasten misschien terugkomen. Ik ben aanspreekpunt voor hotelgasten, ik verzorg het inchecken, de registraties, doe administratief werk, maak de rekeningen op en draag zorg voor de betalingen. Uiteraard hoort het ook bij mijn werk om gasten te informeren over de faciliteiten in ons hotel en de leuke dingen die je op ons mooie eiland kunt zien en beleven. Kort samengevat ben je als frontofficemedewerker het eerste en het laatste aanspreekpunt van gasten.’

Carla Kikkert heeft een afwisselende baan bij Hotel de Pelikaan op Texel.

Tussen die bedrijven door, is Carla niet te beroerd om ook andere werkzaamheden op te pakken. ‘Ik help regelmatig mee met bruiloften en partijen. Ik spring ook wel eens bij in de bediening als dat nodig is. Flexibiliteit is echt een pré in de horeca.’

Tevreden is Kikkert op de dagen dat gasten helemaal tevreden en ontspannen afscheid nemen, en dat zijn ze meestal. Als bezoekers weggaan met de ambitie terug te komen, is haar dag goed. Voor iedereen die net als haar een carrière in de leisure overweegt, heeft ze wel nog een advies.

Ons vak is bijzonder

‘Ons vak is bijzonder. Je ontmoet elke dag heel veel nieuwe mensen en staat voortdurend met hen in contact. Het is dus echt belangrijk dat je in de aard gastgericht bent. Als je geen negen tot vijf mentaliteit hebt, is deze branche geweldig. Je kunt alle kanten op, de mogelijkheden en richtingen zijn talloos. Maar ik meen het wel; kies er alleen voor als bovenstaande op jou van toepassing is!’

Carla Kikkert: "Ik werk in een goed team dat er natuurlijk voor probeert te zorgen dat onze bezoekers een prettig verblijf hebben in onze accommodatie."
Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.