Overzicht
Ontdek je toekomst: Terugblik op het succesvolle Beroepenevent Op Kop 2024
27 februari 2024
Deborah de Graauw

Afgelopen februari was het zover: leerlingen van diverse VO scholen uit de Kop van Noord-Holland verzamelden zich voor twee inspirerende dagen tijdens het Beroepenevent Op Kop. Dit unieke evenement, georganiseerd in het hart van onze regio, bood jonge ontdekkingsreizigers de kans om een duik te nemen in de wereld van diverse beroepen.

Het evenement was opgedeeld in vijf levendige pleinen, elk gewijd aan een specifieke sector: Agri, Horeca, Techniek, Zorg en Welzijn, en Dienstverlening. Deze indeling zorgde ervoor dat elke leerling, ongeacht zijn of haar interesse, een plek kon vinden waar passie en beroep samenkomen.

De dagen stonden bol van de activiteiten, zorgvuldig en enthousiast georganiseerd door de aanwezige bedrijven en professionals. Het was niet zomaar een dag; het was een dag waarop de leerlingen niet alleen toeschouwers waren, maar ook deelnemers. Ze kregen de kans om hands-on ervaringen op te doen, vragen te stellen en de echte wereld van werk te ervaren. Van het planten van zaadjes in de agri-hoek tot het uitvoeren van technische experimenten, van het bereiden van culinaire hoogstandjes tot het simuleren van zorgtaken - de leerlingen werden ondergedompeld in een wereld van mogelijkheden.

Het Beroepenevent Op Kop was meer dan een dagje uit. Het was een brug naar de toekomst. Door de interactieve opzet en de persoonlijke benadering kregen de leerlingen een helder en realistisch beeld van wat verschillende beroepen inhouden. Dit evenement heeft hen geholpen een stap dichter bij het kiezen van een vervolgopleiding te komen, een keuze die de deur opent naar hun toekomstige droombaan.

De feedback van zowel deelnemers als organisatoren was overweldigend positief. Het succes van deze eerste editie heeft de basis gelegd voor een jaarlijkse traditie. We kijken nu al uit naar het volgende Beroepenevent Op Kop, waar we de horizon van onze jongeren nog verder zullen verbreden.

We willen alle betrokken scholen, bedrijven en vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet en bijdrage. Samen hebben we een onvergetelijke ervaring gecreëerd die de leerlingen zal helpen bij het vormgeven van hun toekomst.

Blijf onze website volgen voor updates en informatie over het volgende Beroepenevent Op Kop. Wie weet welke nieuwe pleinen we volgend jaar zullen verkennen en welke avonturen er op onze jonge bezoekers wachten!