Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Quest Innovations verhuist naar zichtlocatie Robbenplaat

TTechnologieonderneming Quest, gespecialiseerd in de ontwikkeling van medische camera’s, komt naar Robbenplaat. Binnen het deelgebied Robbenplaat Westrak heeft directeur Richard Meester donderdag 22 april 2021 een koopovereenkomst gesloten met de gemeente Hollands Kroon. Momenteel zit Quest nog in een pand aan de Industrieweg, iets verderop in Middenmeer gelegen. Maar het bedrijf groeit uit zijn jasje en heeft een nieuw hoofdkantoor nodig. Dit hoofdkantoor wordt binnenkort gerealiseerd op een zichtlocatie op Robbenplaat in Wieringerwerf.

Medisch gigant op Robbenplaat

Hollands Kroon is erg blij met de komst van deze internationale onderneming naar bedrijventerrein Robbenplaat. Zeer recentelijk is de Quest Group overgenomen door het Japanse Olympus. Olympus is wereldwijd een vooraanstaand medisch bedrijf en wil na deze overname van Quest graag in de Wieringermeer blijven. Wel op een goede locatie en niet ‘weggepropt’ op een industrieterrein. Daarmee viel de keuze op Robbenplaat, een bedrijventerrein dat Hollands Kroon sinds dit jaar extra promoot en onder de aandacht brengt. Dat de gemeente direct een gerenommeerd bedrijf als Quest kan verwelkomen doet wethouder Theo Meskers goed. “Richard Meester is een geboren Wieringermeerder en heeft een prachtig bedrijf opgebouwd. We zijn blij dat wij hem de ruimte kunnen bieden om verder te groeien”.

Spin-off effecten

Dat directeur Richard Meester zich in wil zetten voor een verdere ontwikkeling van de Wieringermeer blijkt ook wel uit zijn plannen: “Ik wil op korte termijn met de wethouders om tafel om te kijken wat ik nog meer kan doen qua ondernemerschap, startups en bedrijvigheid in de Wieringermeer. Ik verwacht dat de realisatie van dit nieuwe pand voor Quest/Olympus zorgt voor een positief effect. En dat er daardoor ongetwijfeld meer ontwikkelingen rondom deze locatie gaan plaatsvinden. Zo ben ik zelf ook bezig met een aantal zeer innovatieve ideeën waarvoor ik op korte termijn mogelijk meer ruimte op Robbenplaat nodig heb.” De overdracht van de kavel voor Quest staat in ieder gepland in mei 2021 en spoedig daarna wordt gestart met de bouw.

bord Robben plaat


Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.