Overzicht
Ruud is junior financieel medewerker bij Vertify
12 september 2023
Deborah de Graauw

Als Junior financieel manager bij Vertify in Zwaagdijk – Oost, is Ruud verantwoordelijk voor o.a. de maandrapportages voor het bestuur, controleert hij de facturen die moeten worden ingeboekt, doet hij de BTW aangifte en bereid hij de jaarrekening voor. Hij heeft voor dit beroep gekozen omdat hij altijd goed met cijfertjes kon werken en dit ook leuk vond om te doen. “Ik ben sterk in het analyseren van bepaalde cijferreeksen.” Naast het feit dat Ruud het leuk vind om met cijfers te werken, is hij ook altijd in voor een dolletje en is gek op sport. Niet alleen om naar te kijken maar ook om zelf te doen. 

De enorme diversiteit en het feit dat er altijd weer nieuwe situaties ontstaan, vind hij leuk aan zijn werk. Daarnaast vind hij de constant gezellige wisselwerking met zijn collega’s en de ‘vrijmibo’s’ erg leuk uiteraard. 

“De basis die je leert op school heb je nodig, echter leer je het beroep pas echt wanneer je begint met werken”. Ruud is Junior financieel manager geworden, nadat hij de opleiding ‘Bedrijfseconomie’ of nu te noemen ‘Finance & Control’ in Amsterdam heeft gevolgd. Nadat hij stage heeft gelopen is hij vervolgens aangenomen bij Vertify. In eerste instantie als administratief medewerker, maar al snel groeide hij door naar zijn huidige functie. 

Opleidingsniveau beroep: HBO

*DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET  BEROEPENMAGAZINE WAAR BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS. 

Wil je jouw beroep promoten op het Beroepenevent of in een volgende editie van het Beroepenmagazine?

Aanmelden kan via: