Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Sanne is docent lichamelijke opvoeding bij het Regius College Schagen

Als docent op de middelbar school geef je les in het vak waar je voor hebt geleerd. In het geval van Sanne is dat lichamelijke opvoeding.

“Ik ben graag in beweging, vind het leuk om anderen te helpen en krijg energie als ik mensen om mij heen heb. Deze drie dingen komen voor mij samen in dit beroep. Ik kan namelijk mijn interesse en passie voor sport delen met anderen en leerlingen vaardigheden leren, waarvan zij dachten dit niet te kunnen. Het werken met jongeren maakt dat geen les hetzelfde is. Deze afwisseling houdt mij scherp en zorgt ervoor dat ik ook kritisch naar mijn eigen lessen blijf kijken. Ik vind het belangrijk dat de leerlingen zich ontwikkelen. Voor mij zit dat in momenten zoals de trotse blik van een leerling als iets lukt of een angst overwint. Maar ook het fanatisme bij een klas tijdens de les. En vergeet het geinen met de leerlingen niet of de dankbaarheid na een individueel gesprek. Het contact met de leerlingen geeft mij zoveel plezier, elke dag weer. Het is een voorrecht dit werk te doen. Ik gun het iedereen om net zoveel plezier te ervaren in het werk als ik heb.”

OPLEIDINGSNIVEAU BEROEP: MBO - HBO

DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET BEROEPENMAGAZINE OP KOP, WAAR BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS. 

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.