Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

SKDH, innovatief en op de groei

SStichting Kinderopvang Den Helder biedt kinderopvang binnen en buiten de gemeentegrenzen van Den Helder en doet dat het liefst in samenwerking met andere partijen. Zo groeien niet alleen de stichting, maar ook de regio, de medewerkers en natuurlijk de kinderen. En heb je een contract van 24 uur per week, dan kun je binnen twee weken een huis krijgen bij de woningcorporatie.

“Je leert voor later, zeiden ze vroeger. Maar wat later is, vertelde niemand. Wij laten dat aan de kinderen zien.” Aan het woord is Joost Korver, directeur van Stichting Kinderopvang Den Helder. Hij ontvangt ons in één van de zogenaamde Experience Labs. Een omgebouwde SRV-wagen, waarin kinderen kennis maken met thema’s als techniek, duurzaamheid, gezonde voeding en geld. Het past binnen de innovatieslag die SKDH de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en met rasse schreden voortzet.

In de bus is Jauke Bijl aan het werk. Jauke is pedagogisch medewerker en besteedt een deel van zijn tijd aan het ontwikkelen van programma’s voor de Experience Labs. Hij won er onlangs nog de Giraffe mee, een prijs voor medewerkers die hun nek uitsteken. Hij vertelt: “Een tijdje geleden was dit nog de klimaatbus. Nu zijn we met techniek bezig.” Hij laat een apparaatje zien waarop kinderen leren programmeren. Door het te schudden kunnen ze steen-papier-schaar spelen. “En dit is een OZO-bot. De kinderen tekenen een parcours van kleurcodes. Het robotje volgt het parcours en reageert op de kleurcodes die hij tegenkomt.” Joost zet het botje ondertussen aan. Op een rood-groen deel van de route maakt het een keurig pirouetje.

Huisje, Boompje, Baan

De SRV-bus staat met nog drie soortgenoten en een compleet wagenpark aan taxibusjes bij een nieuwe locatie van de stichting. De enige waar geen kinderen zijn. Joost: “We zijn de afgelopen jaren van 29 locaties naar 48 gegaan en van bijna 200 personeelsleden naar ruim 300. Het werd hoog tijd voor een aparte loods met een werkplaats en ruimte voor opslag.” In de loods wordt gewerkt aan houten keukentjes en picknicktafels. “De technische mannen hebben hier alles wat ze nodig hebben.”

Op kantoor vertelt Joost verder, bijgestaan door zijn HRM-manager Käthe van Oostrom. “Bij een groeiende organisatie hoort een groeiend personeelsbestand. Maar ja… Waar haal je ze vandaan? En zeker hier in de Noordkop. Mensen denken nog steeds dat de wereld ergens boven Schagen ophoudt.” En dus werd er een nieuwe koers ingezet. Käthe: "We hebben alweer een tijdje een samenwerking met Woningstichting Den Helder onder de naam: ‘Huisje, Boompje, Baan'. Bij een contract van 24 uur, heb je binnen twee weken een huis in Den Helder. Maar daarnaast zijn we aan de slag gegaan met opleidingstrajecten in samenwerking met het ROC Kop van Noord-Holland. In eerste instantie binnen de stichting. Incompany konden pedagogisch medewerkers een BBL4-diploma halen. Maar daarna hebben we de opleiding naar buiten toe uitgezet. Zowel BBL-3 in samenwerking met Variva, als BBL-4 met het ROC .” Joost vult aan: “Ik weet nog hoe Käthe hier na de inschrijving binnenkwam: ‘We hebben 54 reacties’, zei ze. Dat had niemand verwacht.”

Van 0 tot 105

Na een selectieronde en de natuurlijke afvalprocedure, zijn er in september 32 mensen gestart met een contract van 16 uur naast de opleiding. Käthe: “En ik krijg de eerste mailtjes alweer binnen voor volgend jaar.”

Al die nieuwgeschoolde en bijgeschoolde medewerkers, werken op locaties in Den Helder, op Texel, in Hollands Kroon en verder. Want SKDH breidt de opvang uit van 0 tot 13 naar 0 tot 18 en zelfs van 0 tot 105. Joost: “4YoungTalent is een tak voor jongeren op de middelbare school. Ze krijgen er studiebegeleiding en de mogelijkheid hun talenten te ontplooien. Verder zijn we druk bezig met locaties binnen zorginstellingen. Daar kunnen medewerkers in de zorg, ook bij avond- en vroege ochtenddiensten gebruik van maken. We hebben een locatie binnen een verzorgingshuis in Purmerend waar ouderen uitkijken op de binnentuin waar kinderen spelen. Ze doen gezamenlijke activiteiten als een rollator wasstraat en met lego bouwen. Laatst had de zoon van een bewoner gevraagd of zijn vader nieuwe medicijnen had gekregen. Hij was zo vrolijk!”

Stichting Kinderopvang Den Helder is altijd in ontwikkeling. Joost vertelt over projecten, samenwerkingen en een personeelsapp met onder meer toegang tot een complete bibliotheek aan activiteiten. Joost: “Onze slogan is nou eenmaal ‘De basis voor groei’. Dat geldt voor onze kinderen, maar ook voor de stichting en de mensen die ervoor werken.”

Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan