Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Sociale huurwoning nodig? Den Helder heeft de kortste wachttijd

Wie echt dringend op zoek is naar een onderkomen, kan het beste in de gemeente Den Helder op zoek gaan. Woningzoekenden zijn daar gemiddeld na 2,1 jaar inschrijfduur aan een woning geholpen.

Dat blijkt uit onderzoek van bureau RIGA in opdracht van de provincie Noord-Holland. De onderzoekers hebben de wachtlijsten uit 2019 van de verschillende regio’s en gemeenten in de provincie geanalyseerd.

Daaruit komt naar voren dat in de Kop van Noord-Holland woningzoekenden het snelst een woning vinden, waarbij de gemeente Den Helder de kortste gemiddelde inschrijfduur en zoekduur kent. De inschrijfduur geeft aan hoe lang woningzoekenden ingeschreven hebben gestaan voordat ze een woning vonden. De zoekduur laat zien hoe lang woningzoekenden op advertenties hebben gereageerd voordat ze een woning hebben gevonden.

Impressie Woningstichting Den Helder

In de Noordkop is de gemiddelde inschrijfduur 3,2 jaar. Ook Texel, die niet meedoet aan Woonmatch Kop van Noord-Holland, kende een lagere inschrijfduur dan de overige regio’s (5,9 jaar). Zo is de gemiddelde inschrijfduur in Waterland bijvoorbeeld 11,8 jaar, in Westfriesland bedraagt deze 9,5 jaar.

De inschrijfduur in Waterland is 11,8 jaar

Den Helder kent, net als bij de inschrijfduur, de kortste zoekduur van alle regio’s en gemeenten in Noord-Holland met precies een jaar. In de gemeenten Schagen en Hollands Kroon ligt de gemiddelde zoekduur op respectievelijk 2,2 en 2,3 jaar. Van Texel zijn geen cijfers bekend.

De onderzoekers hebben ook gekeken naar hoe de wachttijden voor corporatiewoningen zich verhouden tot de regionale woningbouwopgave. ’In de noordelijke regio’s Kop van Noord-Holland bestaat slechts vijf procent van de nieuwbouw uit sociale huurwoningen. In de Kop is dat niet verwonderlijk, gezien de lage wachttijden daar’, schrijven de onderzoekers.

Dit artikel verscheen in het Noordhollands Dagblad - Helderse Courant

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.