Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

‘Stoer? Ik vind het vooral een uitdaging’

‘‘Mijn vrienden vinden het stoer dat ik voor techniek heb gekozen. Ik vind het niet zo bijzonder’, zegt Emma Loof, constructiewerker in opleiding via Tetrix Techniekopleidingen. ‘Wat ik wel stoer vind, is dat ik onderdelen maak die mensen echt nodig hebben en gebruiken. Op die manier lever ik een waardevolle bijdrage.’

‘Op school leer ik lassen, slijpen, schuren, snijden en vooral veilig werken. Ik voel me verantwoordelijk voor het werk dat ik aflever. Als ik een fout maak kan een onderdeel, een machine of zelfs een heel schip stil komen te liggen. Dat laat ik niet gebeuren.

Als eerstejaars constructiewerker (mbo) bij Tetrix Techniekopleidingen volg je eerst tien weken lang praktijklessen. Vier dagen per week werk je aan de praktijkopdrachten en één dag besteed je aan het leren van de techniek die erbij komt kijken. De volgende periode ga je aan de slag bij een leerbedrijf.

Er is veel behoefte aan technisch personeel

Tetrix helpt je bij het vinden van een leer-werkplek. Je kunt zelf drie voorkeuren opgeven. Omdat er veel behoefte is aan technisch personeel, lukt het vaak om bij het bedrijf waar jij het liefst aan het werk gaat een opleidingsplek te krijgen.

De techniekopleiders van Tetrix zijn heel betrokken. Ze richten zich vooral op de praktijk en hebben veel ervaring. Als ik een tip krijg vanuit de theoriekant, kan ik dit de volgende dag direct uitproberen. Je kunt duidelijk merken dat de opleiders weten waar ze het over hebben. Tegelijkertijd heb je zelf heel goed in de gaten dat je aan het leren bent en beter wordt in wat je doet.’ 

Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan