Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Studiedeal: laat Defensie jouw opleiding betalen

Studeren terwijl je hele opleiding wordt betaald en daarna meteen aan de bak? Het kan bij de Koninklijke Marine. Studenten die een opleiding in de richtingen techniek, ICT, bouw of logistiek volgen of met een studie in die richting willen starten, kunnen gebruikmaken van de Studiedeal van Defensie.

De Koninklijke Marine springt om technisch geschoold personeel. Naast gerichte werving, mediacampagnes en bonussen, is een nieuwe optie de Studiedeal. Je gaat naar een door jou gekozen opleidingsinstituut en je hoeft ook geen uniform te dragen. Daarmee is het anders dan de VeVa.

Aanmelden voor de Studiedeal kan als je ingeschreven staat bij een onderwijsinstelling. Of je eerstejaars student bent of al in een hoger jaar zit, dat maakt niets uit. Defensie vergoedt alle kosten die je maakt voor je opleiding. Denk hierbij niet alleen aan je schoolgeld, maar ook aan een laptop, boeken, studie-excursies en extra certificaten. Ook eventuele schoenen, kleding of gereedschap worden betaald. Let wel op: reiskosten worden niet vergoed. En meld je je later aan dan het begin van je studie, dan kun je kosten niet met terugwerkende kracht declareren bij de marine. Het is slim om je dus op tijd aan te melden!

Defensie vergoedt alle kosten die je maakt voor je opleiding

Het mooie is dat je tijdens je studie stage kunt lopen bij de marine. De organisatie probeert een stageplek te regelen die aansluit bij je toekomstige functie. Dit kan een tussentijdse of afstudeerstage zijn. Stop je voortijdig met je studie, dan stopt ook de regeling met Defensie en moet je gemaakte kosten terugbetalen. 

Bekijk ook deze video's over de studiedeal! 
(tekst gaat door onder de video's)

Keuring 

Na je studie word je gekeurd. Je krijgt een zogeheten aanstellingskeuring, die bestaat uit een psychologisch onderzoek, een medische keuring en een veiligheidsonderzoek. Word je afgekeurd, maar is het niet jouw schuld? Dan hoef je de gemaakte kosten niet terug te betalen. Je moet dan wel zelf een andere baan zoeken. 

Gaat de keuring helemaal goed, dan kom je in dienst bij Defensie. Voordat je echt aan de slag gaat, volg je ook twee korte opleidingen die Defensie voor je betaalt. Dit zijn de Algemene Militaire Opleiding, waarin je militaire kennis en vaardigheden opdoet, én de Vaktechnische Opleiding. Hierbij bereid je je voor op je toekomstige functie.  

Zodra je in dienst bent ontvang je salaris en krijg je een contract van vier jaar, dat ingaat na je initiële vakopleiding bij Defensie. Je werkt al met al ongeveer vijf jaar bij Defensie. Daarna kun je op zoek gaan naar een andere baan, of uiteraard blijven.  

Hoe werkt de Studiedeal?

  • Meld je online aan op www.werkenbijdefensie.nl/studiedeal
  • Defensie beoordeelt je aanmelding.
  • Na akkoord ga je langs bij een van de voorlichters voor een intakegesprek.
  • Je krijgt een psychologische en medische screening.
  • Je regelt een verklaring omtrent gedrag (VOG).
  • Je ontvangt een contract voor een betaalde studie met baangarantie.
  • Na afronding van je studie ga je aan de slag bij Defensie.

Meer weten?

Check www.werkenbijdefensie.nl of stuur een mail naar studiedeal@werkenbijdefensie.nl.

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.