Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

TekPark. Niet vissen in dezelfde vijver, maar hem samen vergroten

TekPark Kop van Noord-Holland is het clubhuis van de toekomst. Hier maken jongeren kennis met techniek, met elkaar en met hun eigen talenten. En dat is hard nodig. “Alle wervingsacties ten spijt, kiezen veel te weinig jongeren voor techniek. Dan moet je dus iets verzinnen wat wel werkt.”

Aan het woord is Michael van Alderwegen, projectmanager van Tech@Connect, dat technische bedrijven, opleiders en werkzoekenden met elkaar verbindt. Hij vertelt met gepaste trots over TekPark. “Eigenlijk is TekPark het huis van Tech@Connect. Als corona ons iets heeft geleerd, dan is het wel hoe belangrijk het is elkaar te ontmoeten. We merken nu al dat een fysieke plek helpt om onze doelen te bereiken.”

Alles mag kapot

Sinds de start en de officiële opening op 9 juni, sloten zich al 40 bedrijven aan, 60% van de basisscholen in de regio, alle VO-scholen en het ROC. Met elkaar maken ze jongeren enthousiast voor een toekomst in een technisch vak. Niet door voorlichting, maar door te doen. Vanuit TekPark wordt gebouwd, geprogrammeerd, gesoldeerd, ontworpen, gegamed en vooral veel uitgeprobeerd. “Het laatste wat we willen zijn is een museum”, zegt Michael. “Alles mag hier kapot, zolang ze het zelf weer maken.”

In het gebouw klinkt het dan ook bedrijvig. Machines ronken en jongeren werken aan Lego-opdrachten in samenwerking met techbedrijven. Anderen spelen games in het E-sportcenter en weer anderen nemen een kijkje bij het podium. Michael: “De podiumfunctie van TekPark is opgezet met MEE & De Wering en richt zich op talentontwikkeling. Jongeren kunnen er zelf invulling aan geven en leren wat ze leuk vinden. Op het podium, maar bijvoorbeeld ook in licht, geluid of decorbouw. Net wat ze willen.”

Onderzoeksbereid

In 2028 hebben we in Nederland 13% minder studerende jongeren dan nu. Dat betekent een enorme arbeidskundige uitdaging voor het bedrijfsleven. In de technische sector is de nood nog een stuk hoger. “Lichte paniek is wel op zijn plaats”, stelt Michael. “Theo Meskers, wethouder Economische Zaken in Hollands Kroon, heeft het over honderdduizenden vacatures in de Noordkop die vervuld moeten worden. Tja, dan kun je allemaal in dezelfde vijver gaan vissen of met elkaar zorgen dat je die vijver vergroot.”

Jongeren uitdagen

Onderzoeksbereidheid lijkt hier het sleutelwoord. TekPark probeert jongeren uit te dagen zelf op onderzoek uit te gaan. Dat vraagt tegelijkertijd dat opleidingen dat ook doen. Micheal: “Je kunt van alles aanbieden, waar studenten zich in moeten voegen, maar je kunt ze ook de theorie bieden die ze uitnodigt eigen vragen te stellen. Voor de antwoorden mogen ze zelf op onderzoek uit. Dat vraagt een bepaalde creativiteit en flexibiliteit van opleiders, maar het kan wel.”

Hij geeft onmiddellijk toe dat dat spannend is. “In het onderwijs worden veranderingen altijd behoedzaam ingevoerd. Er wordt vooraf veel gepraat, dan is er vaak een pilot, er moet worden geëvalueerd en zo verder. Dat duurt soms jaren.” Hij begrijpt die voorzichtigheid, maar gelooft ook dat het anders kan. “Wij gaan uit van het experiment. We bedenken iets en gaan het doen. Werkt het? Dan gaan we verder. Werkt het niet? Dan gooien we het weg. Zo hebben we bijvoorbeeld in twee weken een project opgezet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze krijgen een half jaar opleiding en worden dan geplaatst en ondersteund door een jobcoach. We konden dat doen door goed samen te werken met bedrijven, opleidingen en een uitzendbureau. Elke organisatie zet zijn eigen kracht in. Dan hoef je eigenlijk helemaal niet zo lang om de tafel.”

Risico’s nemen

Hier spreekt hij zijn waardering uit voor collega Raymond Groen van Zeestad Staal. Ondernemer, partner en ook de huisbaas van TekPark. Zijn bedrijfspand werd het thuis van de club. “Raymond houdt hiervan. Experimenteren, ondernemen, het risico nemen dat het niet lukt. Als je dat niet doet, krijg je nooit iets voor elkaar. Ik vind het bijzonder dat hij als ondernemer zover wil gaan voor de regio. Hij is mede afhankelijk van de partijen die zich aansluiten om deze onderneming te laten slagen.”

Maar het werkt. De teller staat nu op veertig bedrijven. “En we groeien. Als het aan mij ligt worden het er minstens tachtig.”

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.