Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Tetrix Techniekopleidingen zoekt leerbedrijven voor BBL-studenten

TTetrix Techniekopleidingen is op zoek naar leerbedrijven voor BBL-studenten. Er gaat in september 2021 een nieuwe generatie vakmensen starten met een BBL-MBO opleiding in de mechatronica en constructie. Vanwege een record aantal aanmeldingen voor deze technische opleidingen zijn ze op zoek naar leerbedrijven die jonge talenten aan zich willen binden door middel van een leerwerktraject. ​Voor hulp bij deze zoektocht naar leerbedrijven, schakelt Tetrix Op Kop in.Samen met leerbedrijven Oostwouder, HGG en Jongejans Luchttechniek is een korte film gemaakt. Hierin vertellen technische bedrijven over hun ervaringen als leerbedrijf en te onderstrepen wat het voor je organisatie kan betekenen om studenten mee te laten draaien.

Het belang van BBL-leerlingen voor bedrijven

Het opleiden van een BBL-leerling is een ontzettende mooie manier om de instroom goed te organiseren binnen je bedrijf. “Je geeft jonge mensen met een MBO opleiding de kans zich te binden aan je organisatie”, aldus Henk Kemkes, Algemeen Directeur Tetrix. BBL-leerlingen zijn enorm kansrijk op de arbeidsmarkt, een groot gedeelte Tetrix leerlingen blijft na afronding van de opleiding werken bij zijn of haar leerbedrijf.

Waarom een BBL-leerling opleiden in samenwerking met Tetrix? 

De komende jaren blijft er een aanhoudende vraag naar technisch geschoold personeel, ondanks de coronacrisis

Naast de praktijkvaardigheden die Tetrix bij brengt, zijn ze ook enorm sterk in werving & selectie, begeleiding, voortgang en ontzorgen. Opleidingsadviseur Mara Strabbing: “Voordat een leerling van start gaat, laten wij hem/haar een test maken en houden we een intakegesprek”. In deze fase leren we de leerling heel goed kennen. Met deze kennis gaan we uiteindelijk matchen; we gaan kijken wie bij welk bedrijf past, groot/klein bedrijf, welke verantwoordelijkheid wordt er gevraagd etc. Omdat wij onze leerlingen goed in beeld hebben is de kans op succes vele male groter!"

Heeft jouw bedrijf interesse in een BBL-leerling mechatronica of constructie? Daarin spelen de leerwerkplekken dus een belangrijke rol. Gaat jouw technische bedrijf in de Kop van Noord-Holland het gesprek aan met een van de studenten mechatronica of constructie, op mbo-niveau 2, 3 of 4 van Tetrix Techniekopleidingen? Neem dan contact op met Opleidingsadviseur Mara Strabbing via m.strabbing@tetrixtechniek.nl

Opleiden volgens het “BBL+” principe

Tetrix biedt zelfs nog meer dan gewoon “BBL”. Ze leiden namelijk op volgens het BBL+ principe. Leerlingen krijgen naast de theorie bij het ROC Kop van Noord-Holland, extra praktijkvaardigheden op hun locatie. Deze praktijkdagen zijn ingericht om vaardigheden op te doen die 1 op 1 toepasbaar zijn in het bedrijfsleven. “Deze kunnen we ook nog eens waarderen d.m.v. certificaten en branchediploma’s. Denk daarbij aan VCA certificaten, NIL las-diploma’s maar ook internationale certificaten ingeschaald op NLQF niveau 3”.

Tetrix leerlingen hebben na afloop dan ook een waardevol MBO diploma op niveau 2, 3 of 4 en deze wordt aangevuld met branche diploma’s en certificaten.


Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.