Thijmen is zo’n kok. “Koken voor anderen, daar word ik zo blij van. En die passie is zich meer gaan ontwikkelen toen ik in de horeca ben gaan werken in een theaterrestaurant. Het leukste is om gerechten af te maken en net die extra dingetjes te doen om het zo goed en mooi mogelijk mee te geven. Wat ik echt top vind, is af en toe meelopen naar gasten en hen gerechten te brengen. Je krijgt dan echt waardering voor wat je doet. Werken in de horeca, is werken in een dynamische omgeving. Ik vind hier veel mooie uitdagingen voor mijzelf en een kantoorbaan van 9 tot 5 is niets voor mij. De keuken is een mooie plek voor jongeren om dingen te leren en mooie tijden te beleven.”
OPLEIDINGSNIVEAU BEROEP: MBO
DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET BEROEPENMAGAZINE OP KOP, WAAR BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS.