Overzicht
Thijmen is kok bij Restaurant Eilandkeuken
22 december 2022
Cyril Kraak

Een kok goochelt graag met eten en vindt het leuk om met smaken te experimenteren. Als kok kan je goed plannen en vooruitdenken, durf je smaken uit te proberen en probeersels aan anderen te laten proeven. Thijmen is zo’n kok. “Koken voor anderen, daar word ik zo blij van. En die passie is zich meer gaan ontwikkelen toen ik in de horeca ben gaan werken in een theaterrestaurant. Het leukste is om gerechten af te maken en net die extra dingetjes te doen om het zo goed en mooi mogelijk mee te geven. Wat ik echt top vind, is af en toe meelopen naar gasten en hen gerechten te brengen. Je krijgt dan echt waardering voor wat je doet. Werken in de horeca, is werken in een dynamische omgeving. Ik vind hier veel mooie uitdagingen voor mijzelf en een kantoorbaan van 9 tot 5 is niets voor mij. De keuken is een mooie plek voor jongeren om dingen te leren en mooie tijden te beleven.”

OPLEIDINGSNIVEAU BEROEP: MBO

*DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET  BEROEPENMAGAZINE WAAR BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS. 

Wil je jouw beroep promoten op het Beroepenevent of in een volgende editie van het Beroepenmagazine?

Aanmelden kan via: