Overzicht
Thijs is voedingsmiddelentechnoloog bij de Texelse Bierbrouwerij
22 december 2022
Cyril Kraak

Het werk als voedingsmiddelentechnoloog is heel divers. Als technoloog ben je specialist in voedselveiligheid, voer je procedures uit, analyseer je grondstoffen en eindproducten, proef je of het eindproduct aan de eisen voldoet en help je bij het verbeteren van processen. Thijs is medeverantwoordelijk voor de kwaliteit en voedselveiligheid van Texels bier. “Toen ik mij ging verdiepen in de biologische, chemische en natuurkundige processen die nodig zijn bij het maken van bier, kwam ik erachter dat het produceren van bier een onwijs fascinerend proces is. Daarnaast is het bijdragen aan de kwaliteit en voedselveiligheid van een product ontzettend leuk om te doen. De voedingsmiddelensector is dynamisch, waarbij ontwikkeling en technologie essentieel is. Ambacht en technologie komen samen, waar een mooi eindproduct uit ontstaat. Wanneer je dan mensen ziet genieten van dat product, denk je: wat tof dat ik daar aan heb bijgedragen! Als je sociaal en onderzoekend bent en een interesse hebt in biologie, chemie, natuurkunde en voedingsmiddelen, dan is de uitdagende baan van voedingsmiddelentechnoloog echt een aanrader.”

OPLEIDINGSNIVEAU BEROEP: MBO - HBO

*DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET  BEROEPENMAGAZINE WAAR BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS. 

Wil je jouw beroep promoten op het Beroepenevent of in een volgende editie van het Beroepenmagazine?

Aanmelden kan via: