Overzicht
Thomas is Back-end programmeur bij Smeders
12 september 2023
Deborah de Graauw

Als back-end programmeur houdt Thomas zich bezig met het ontwikkelen van de technologieën en systemen die de "achterkant" van een website of softwaretoepassing ondersteunen en beheren. Het werk van een back-end programmeur is gericht op het bouwen van de functies en processen die de website of toepassing in staat stellen om te werken, communiceren met databases en andere externe systemen en gegevens op te slaan en te beheren.
 Al op jonge leeftijd was Thomas al geïnteresseerd in programmeren. Dit begon allemaal met het maken van hele simpele HTML en CSS websites, wat vooral de front-end kant is. “Nadat ik een tijdje bezig was met programmeren leerde ik de back-end kant kennen, met name de taal PHP. Hier ben ik erachter gekomen dat ik back-end applicaties maken erg leuk vind.” Hij deed dit toen voornamelijk nog in zijn vrije tijd als hobby. Waarna hij middels de MBO studie applicatie- en mediaontwikkelaar, van zijn hobby ook zijn beroep heeft kunnen maken. Het leukste aan zijn baan vindt hij dat je met een leeg document begint, waar je vervolgens allemaal codes in gaat typen wat dan uiteindelijk een werkende website of applicatie wordt. Programmeren leert je om analytisch te denken en de vaardigheden om problemen op te lossen. Aanrader dus dit beroep!

Opleidingsniveau beroep: HBO

*DIT INTERVIEW IS GESCHREVEN VOOR HET  BEROEPENMAGAZINE WAAR BEROEPEN ZIJN UITGELICHT TER INSPIRATIE VOOR DERDEJAARS LEERLINGEN VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS. 

Wil je jouw beroep promoten op het Beroepenevent of in een volgende editie van het Beroepenmagazine?

Aanmelden kan via: