Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Unieke plekken in de Kop van Noord-Holland

WWanneer je op zoek bent naar een uniek stukje Nederland, zit je in de Noordkop goed! De Kop van Noord-Holland dingt ieder jaar mee naar de titel van zonnigste deel van Nederland én heeft een 30 kilometer lange kustlijn, ideaal voor een dagje strand. Maar er zijn er nog veel meer bijzondere plekjes in de Kop van Noord-Holland te vinden.

Genieten van de vogels of de sterren bij het ‘Waddenbelevingspunt Den Oever’

Een nieuw hoogtepunt in de Kop van Noord-Holland is het ‘Waddenbelevingspunt Den Oever’. Het waddenbelevingspunt is acht meter hoog en biedt uniek uitzicht over het Werelderfgoed Waddenzee, de Afsluitdijk, het dorp Den Oever, het natuurgebied ’t Oeverse Schor en de Leidam, waar zomers de grootste lepelaarskolonie van Europa te vinden is. Daarnaast is dit één van de donkerste plekken van Nederland, bij uitstek geschikt om te turen naar de sterrenhemel.

Wandelen in de Kop van Noord-Holland

Je geniet volop van de natuur tijdens een wandeling. Je kunt wandelen over de duinen, het strand, of via één van de vele wandelroutes die de kop rijk is. Zo is er het Noord-Hollandpad, met 16 etappes wandelgenot. Deze route loopt van Texel tot Huizen en heeft een totale lengte van 284 kilometer. Je loopt over boerenlandpaden, rustige landwegen of voetpaden dwars door Noord-Holland. Onderweg passeer je bollenvelden, historische dorpen, meren, slootjes en heide.

Ben je op zoek naar wat meer vertier dan leent het Schagen zich uitstekend voor een wandeling. In het gezellige stadje zijn talloze historische gebouwen te vinden. Ook zijn er diverse musea te vinden, zoals het Boerderij- en rijtuigmuseum Vreeburg of het Regionaal museum.  

Eén van de parels in de Kop van Noord-Holland is de Westriese Omringdijkroute

Met je kop in de wind

Je kop leegmaken doe je het beste op de fiets. Met het fietsknooppuntennetwerk kun je de mooiste routes samenstellen. Er zijn prachtige routes door de duinen en routes dwars door verschillende dorpen. Onderweg kom je genoeg plekjes tegen om even bij te komen en de innerlijke mens te verzorgen. Eén van de parels in de Kop van Noord-Holland is de Westriese Omringdijkroute. Een route van in totaal 143 km lang en erg geliefd bij mensen die de hele regio willen zien.

Nieuw stukje natuur: de Hondsbossche duinen

Een uniek stukje Nederland vind je tussen Camperduin en Petten. Hier is in 2015 de basis gelegd voor een geheel nieuw duinlandschap inclusief strand. Het nieuwe duin- en strandgebied verbindt de Schoorlse- en Pettemer duinen met elkaar. Zo is een van de langste aaneengesloten duingebieden van Nederland ontstaan. De kust is weer veilig én mooi geworden en biedt volop mogelijkheden voor een dagje uit. Zonnen, vliegeren en scheppen op het prachtige brede strand, fietsen en wandelen op de nieuwe paden en van het uitzicht genieten vanaf het panoramaduin.

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.