Overzicht
Van horecatijger tot zorgheld
22 december 2022
Bo-Anne van Egmond

Iedereen weet het: de horeca heeft het momenteel moeilijk. Door de sluiting van cafés en restaurants als gevolg van de coronamaatregelen, is veel personeel ongewenst thuis komen te zitten. In de zorg komen we tegelijkertijd handjes tekort. Niet alleen in de zorgtaken, maar ook juist de werkzaamheden erbuiten. En daarin kunnen we jouw horecaskills goed gebruiken!

Jouw horecaskills kunnen we goed gebruiken

Het initiatief ‘Van horecatijger tot zorgheld’ begon met een samenwerking van Woonzorggroep Samen en het platform Op Kop. Al snel werd duidelijk dat de actie een groot succes was. Slechts een paar dagen na de eerste oproep, was Samen al ruim voorzien van aanmeldingen. Aangejaagd door zorgwerkgevers verenigd in ZWplus zijn er gelukkig voor (tijdelijk) werkloze horecamedewerkers in Noord-Holland nu meer mogelijkheden om aan de slag te gaan in de zorg. Via horecahelptdezorgnoordholland.nl kunnen werknemers en horecaondernemers zich aanmelden voor een tijdelijke detachering in de zorg. Ook zorgorganisaties op zoek naar hulp zijn welkom. 

Vanuit Woonzorggroep Samen kwam de vraag bij Op Kop om een rol te spelen in de bemiddeling tussen horecapersoneel en de zorgorganisatie. In beide sectoren heeft Op Kop namelijk inmiddels een goed netwerk ontwikkeld, dankzij de inzet van Match2020 in de afgelopen jaren als onderdeel van het regionaal stimuleringsprogramma De Kop Werkt!. Inmiddels is met hulp van het samenwerkingsverband Sigra/ZWplus de website Horeca helpt de zorg Noord-Holland opgezet.

Een win-winsituatie in barre tijden

Eerder zei Caroline Beentjes, lid Raad van Bestuur van Woonzorggroep Samen: “Wij zijn ontzettend blij met dit initiatief. Momenteel is de krapte in onze sector behoorlijk nijpend. We kunnen alle hulp dan ook goed gebruiken. Op deze manier hopen we niet alleen de druk voor onze medewerkers wat te kunnen verminderen, maar ook iets voor horecamedewerkers te kunnen betekenen. Met recht een win-winsituatie in deze barre tijden.”

Wethouder Theo Meskers, bestuurlijk trekker van Op Kop: “Wij willen met Op Kop van toegevoegde waarde zijn voor de arbeidsmarkt in de Kop. Eerder deden we al eens een succesvolle oproep voor arbeidskrachten voor de glastuinbouw. Nu werken we hier graag aan mee. Met dit initiatief zorgen we ervoor dat mensen die thuis zitten enerzijds weer aan de slag kunnen en ondersteunen we daarnaast de sector waar momenteel een schreeuwend tekort is aan mensen.”


Meer informatie of direct solliciteren?Klik hier