Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Vijf toffe stages op Texel waar je niet snel aan denkt

Nooit aan Texel gedacht voor je stage? Het Ibiza van het Noorden is meer dan een leuk vakantie-eiland! Ook voor stages zijn er flink wat mogelijkheden Wij lichten er vijf interessante stagebedrijven voor je uit.
‘Het hele jaar door worden op onze boerderij lammetjes geboren. Je kunt hier ontzettend veel leren!’ 

1.      Schapenboerderij Texel

Ja, het klopt: in het voorjaar zijn er op Texel meer schapen dan inwoners! Schapenboerderij Texel is een bezoekboerderij waar toeristen het boerenleven kunnen beleven en lammetjes kunnen knuffelen. Dicht bij Den Burg staan de stallen vol met maar liefst 25 verschillende schapensoorten. ‘Het hele jaar door worden hier lammetjes geboren. Als jij de opleiding tot dierverzorger, dierenartsassistent of bedrijfsleider dierverzorging volgt, dan kun je hier ontzettend veel leren!’, aldus mede-eigenaar Mariska Witte.  ‘Je helpt bij het lammeren, de verzorging van de dieren en leert ziektes herkennen. Ook help je mee op de boerderij en leid je bezoekers rond. Stageperiode en aantal uren gaan in overleg.’ Schapenboerderij Texel is een SBB-erkend stageadres.

Hou jij van het buitenleven en zoek je een plek waar geen dag hetzelfde is? Dan is een stage op Schapenboerderij Texel wat voor jou. Voor meer informatie: Mariska Witte, info@schapenboerderijtexel.nl                                    (Foto: Liselotte Schoo)

Speciaalbier brouwen in een oude melkfabriek? Op Texel doen ze het!

2.      Texelse Bierbrouwerij

Drink jij weleens een (speciaal)biertje? Dan kun je nu ontdekken hoe dat wordt gebrouwen! De Texelse Bierbrouwerij is een van de grootste speciaalbierbrouwerijen in Nederland. Het bedrijf is gevestigd in een oude melkfabriek op Texel. De bieren worden gebrouwen in traditionele koperen ketels. Skuumkoppe is het bekendste bier van Texels en dat staat op de tap bij flink wat horecazaken in heel Nederland. Daarnaast worden nog twaalf bieren gebrouwen en diverse seizoenbieren. De brouwerij heeft stageplekken voor mbo-studenten (niveau 4) op meerdere afdelingen, zoals de expeditie, het proeflokaal en in de bottelarij. Ook zijn er stagemogelijkheden voor derde- en vierdejaars hbo-studenten Voedingsmiddelen- of Chemische technologie.

Zin om mee te b(r)ouwen? Mail je interesse naar werkenbij@texels.nl of bel voor meer informatie met 0222-320325. Zolang de beperkende COVID 19-maatregelen gelden, kan de brouwerij geen stagiairs plaatsen.

Het Maartenhuis is een heel bijzondere plek om te werken.

3.      Woon- en werkgemeenschap Het Maartenhuis

Wil jij graag werken in de zorg op een bijzondere plek? Dan past een stage op het Maartenhuis bij jou! Op een prachtige plek, net buiten De Koog en tegenover het bos, ligt dit zorgcomplex. Er staan vier woonhuizen en diverse binnen- en buitenwerkplaatsen, waar mensen met een verstandelijke beperking, psychische problemen of aangeboren hersenletsel wonen en werken. Ook is er dagbesteding voor mensen die ergens anders wonen. Voor iedere deelnemer is er zinvol werk, bijvoorbeeld in de houtwerkplaats, weverij, theeschenkerij of op de boerderij. De zorg op het Maartenhuis is op antroposofische basis. Dat houdt in dat ervan uit wordt gegaan dat ieder mens uniek is en zijn eigen ontwikkelingsweg heeft. Het Maartenhuis is een erkend leerbedrijf en heeft regelmatig stagemogelijkheden in de woonhuizen en in de dagbesteding.

Wil jij graag wat voor iemand anders betekenen? Neem contact op met Gert Bosma via g.bosma@maartenhuis.nl 

Texel4trading maakt ook slimme drijvende opstellingen met zonnepanelen.

4.      Texel4trading

Wil jij bijdragen aan een schonere wereld met duurzame energie? Texel4trading is expert op het gebied van hernieuwbare energie. Ze ontwikkelen producten en diensten die daaraan bijdragen. Dat doen ze door heel Nederland en daarbuiten. Ben jij technisch en vind je het leuk om met innovatie bezig te zijn, dan krijg jij energie van dit Texelse bedrijf! Texel4trading groeit snel en richt zich op onderzoek, ontwikkeling en installatie van duurzame technieken. Ze bieden stages aan op verschillende afdelingen en hebben plek voor o.a. (elektra)monteurs, product-engineers en onderzoekers, die aan de slag gaan met nieuwe technieken voor opslagsystemen en slimme laadsystemen voor elektrische voertuigen.

Wil jij bijdragen aan slimmer energieverbruik? Neem dan contact op met Texel4trading, Nicol Schermer, mail@texel4trading.nl

5.      De Krim

Een van de grootste werkgevers van Texel: De Krim. Met meerdere campings, een groot vakantiepark, villapark, appartementencomplex en enkele hotels verspreid over het eiland. Op het vakantiepark is o.a. een groot zwembad, evenementenhal en in- en outdoor entertainment. Op diverse vakgebieden zijn er stageplekken, zoals horeca, reserveringen, receptie en animatie. Door de grootte van de organisatie is er ruimte voor overleg en kun je je persoonlijke voorkeuren aangeven. Ook is er voor stagiairs tijdelijke huisvesting beschikbaar. De Krim is een erkend stagebedrijf.

Ben jij servicegericht en werk je graag met mensen? Dan is De Krim misschien wat voor jou. Kijk op https://www.krim.nl/de-krim-texel/vacatures/stage voor meer informatie

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.