Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Volop carrièrekansen in Schagen. Welke pak jij? (1)

HHun producten gaan de wereld over. Hun omzet loopt in de grote getallen / in de miljoenen. Hun medewerkers krijgen volop (groei)kansen. Hun concurrenten opereren vanuit de Randstad of vanuit het buitenland. En zij? Zij blijven de kop van Noord-Holland trouw. Zij zijn hier ooit begonnen en uitgegroeid tot wat ze nu zijn. Vier prachtige internationale, productie- en (van origine) familiebedrijven die de gemeente Schagen rijk is. We stellen ze, met gepaste trots, heel graag aan je voor. Deel 1.

GORTER LUIKEN – Strategie of puur toeval?
Slimme handelsgeest en een flink portie lef staan aan de basis van Gorter Luiken. Wat ooit begon met een idee op een zolderkamer, is uitgegroeid tot een gerenommeerd internationaal bedrijf dat op dit moment in Schagen een eigen assemblage fabriek bouwt. Aan het woord Sacha Beers, de huidige eigenaar die samen met operationeel directeur Hjalmar Korthouwer aan het roer staat van Gorter Group B.V.

“Ruim 25 jaar geleden ontdekte de toenmalige directeur een product uit Amerika. Het dakluik. Uiteraard niet nieuw in Europa, maar hier werden dergelijke luiken slechts als bijproduct in timmerfabrieken gemaakt. In Amerika deden ze dat anders. Daar produceerden ze een kwalitatief zeer hoogstaand product in op zichzelf staande fabrieken.”

De luiken werden uit America geïmporteerd en voorgesteld aan de Nederlandse en later Europese bouwwereld. Gorter bouwproducten werd Gorter dakluiken. “In die tijd leerden we ongelooflijk veel. Over de markt en de wensen van die markt, maar ook over ons product en hoe het nog beter zou kunnen. We besloten zelf in Europa dakluiken te gaan ontwikkelen en produceren. Immers, wat de Amerikanen kunnen, kunnen wij ook. En zelfs nog veel beter.”

Eigenaar Sacha Beers (links) en operationeel directeur Hjalmar Korthouwer

Trots
“We zijn simpelweg de beste en daar zijn we ongelooflijk trots op. We leveren de hoogste kwaliteit, hebben de beste specificaties mét een energie neutrale werkwijze. Ons Schager bedrijf is uitgegroeid tot een grote speler in de bouwbranche. Het team is uitgebreid naar 20 medewerkers en verhuisd naar een nieuw kantoor. Er is een eigen afdeling Innovatie met technische tekenaars, er is een internationaal Sales team dat alle talen spreekt en zeer binnenkort een eigen productie team.”

Want Gorter Luiken blijft groeien en gaat weer verhuizen. Het is tijd voor wederom een volgende stap. “In de loop der jaren hebben we gemerkt hoe belangrijk het is om alles in eigen hand te hebben en houden en niet afhankelijk te zijn van derden. Daarom zijn we op dit moment bezig met het bouwen van een eigen assemblage fabriek. We gaan het echt helemaal en allemaal zelf doen. Onze luiken worden een 100% Nederlands product.”

Artist impression van het nieuwe pand dat in 2021 wordt opgeleverd.

100% Schagen
Een 100% ‘Schagens product’ zelfs. Want Gorter Luiken blijft de Noordkop trouw. “Natuurlijk overweeg je alle opties. Maar onze klanten zitten wereldwijd, dus voor hen maakt het niet uit waar wij zitten. Voor ons wel, zeker als het om onze mensen gaat en daarom blijven we hier. De nuchtere Noord-Hollandse mentaliteit past namelijk bij ons bedrijf. Eerlijkheid is het daarbij belangrijkste. Zowel in zaken doen, als op de werkvloer. Wat we afspreken en beloven, dat doen we. En dat verwachten we ook van onze mensen. Alleen dan kunnen we samen nog verder groeien. Wij kijken er naar uit!”

Wil je meer weten over de mogelijkheden om bij Gorter Luiken aan de slag te gaan? Kijk dan op www.gortergroup.com of kijk in de vacturebank.

Het Oogcentrum Noord-Holland in Heerhugowaard waar de Gorter luiken te vinden zijn.
Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.