Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Volop carrièrekansen in Schagen. Welke pak jij? (2)

HHun producten gaan de wereld over. Hun omzet loopt in de grote getallen. Hun medewerkers krijgen volop (groei)kansen. Hun concurrenten opereren vanuit de Randstad of vanuit het buitenland. En zij? Zij blijven de kop van Noord-Holland trouw. Zij zijn hier ooit begonnen en uitgegroeid tot wat ze nu zijn. Vier prachtige internationale, productie- en (van origine) familiebedrijven die de gemeente Schagen rijk is. We stellen ze, met gepaste trots, heel graag aan je voor. Deze week deel 2 van ons vierluik. Oostwouder tank- en silobouw. Aangenaam kennis te maken.

Van bakker tot tankenbouwer
Je hebt ze vast wel eens gezien. De enorme tanks en silo’s langs het Noord-Hollandse kanaal ter hoogte van ’t Zand. En je hebt je vast wel eens afgevraagd waarom ze daar staan. We geven je hier en nu het antwoord. De immense objecten worden namelijk gemaakt door Oostwouder tank- en silobouw en gaan heel Europa door. Maak kennis met dit prachtige familiebedrijf.

“Als we helemaal terug in de tijd gaan, dan bestaat ons bedrijf al ruim 100 jaar,” vertelt een bevlogen Algemeen Directeur, JanPiet Oostwouder. “Mijn overgrootvader kocht een bakkerij, die mijn opa overnam. Hij had echter niet zoveel met de kunst van het bakken, maar meer met de wonderen der techniek. De bezorgmotorfiets en de machines in de bakkerij hadden de voorkeur boven de broden en na de oorlog maakte hij de overstap naar een garagebedrijf en landbouwmechanisatie. Om uiteindelijk van mestafvoerinstallaties via mestopslag tot de industriële opslagtanks te komen. En zo geschiedde.”

Uitvinding
In de loop der jaren heeft het bedrijf een flinke groei doorgemaakt en is er veel veranderd. Een van de ijkpunten in de rijke geschiedenis van het bedrijf is de uitvinding van het CoilBuilding systeem. Met dit zelf bedachte, ontwikkelde, geproduceerde en gepatenteerde systeem zette het Noord-Hollandse bedrijf zichzelf direct op de nationale én internationale kaart.

73 tanks
“In één klap werd onze naamsbekendheid in binnen- en buitenland flink vergroot, al moet je het daarna natuurlijk nog wel bewijzen. Maar dat deden we gelukkig. En nog altijd. Dat blijkt vooral uit de mooie opdrachten waar we aan mogen werken. Op dit moment werken we aan ons grootste project ooit, 73 tanks voor chemische op- en overslag in de haven van Antwerpen.”

 Inmiddels bestaat het team van Oostwouder uit 40 vaste medewerkers die, tijdens de extra drukke periodes, aangevuld worden met zo’n 25 inhuurkrachten. “Allemaal technische mensen met hart voor de zaak. Het zijn specialisten in hun vak en dat dragen ze ook nog eens graag over. We doen mee aan verschillende leer- en werkprogramma’s en hebben zowel op kantoor, aan de tekentafel, als op de werkvloer altijd leerling collega’s in dienst en stagiaires rondlopen.”

Directeur JanPiet Oostwouder voor zijn bedrijf aan de Noord-Hollandse kanaal.

Verhuizen?
Eens in de zoveel tijd is er twijfel en moet de overweging opnieuw gemaakt worden. Verhuizen richting Alkmaar, Harlingen, de Randstad of toch hier blijven? “Alle keuzes kennen voor- en nadelen, maar tot nu toe heeft deze plek nog altijd onze voorkeur. Het is simpelweg goed toeven hier in ’t Zand.” Een aantal jaar geleden hebben ze een flink stuk grond kunnen aanschaffen waardoor ze nog altijd kunnen groeien. Bovendien zitten ze direct langs het brede Noord-Hollands kanaal waardoor het bedrijf eenvoudig en snel de producten over water kan vervoeren. “Maar de plus zit hem met name in de arbeidsethiek. De mentaliteit hier in de Noordkop past bij ons. Onze medewerkers zijn nuchtere, hardwerkende mensen die zeggen waar het op staat en geen loze beloften doen. Net als het bedrijf zelf. En daar zijn we trots op.”


Wil je meer weten over de huidige vacatures en mogelijkheden om bij Oostwouder Tank-&Silobouw aan de slag te gaan? Kijk dan op www.oostwouderbv.nl of stuur JanPiet een mail: jpo@oostwouderbv.nl.

Oostwouder tank- en silobouw vanuit de lucht gezien.
Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.