Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Volop carrièrekansen in Schagen. Welke pak jij? (3)

HHun producten gaan de wereld over. Hun omzet loopt in de grote getallen. Hun medewerkers krijgen volop (groei)kansen. Hun concurrenten opereren vanuit de Randstad of vanuit het buitenland. En zij? Zij blijven de kop van Noord-Holland trouw. Zij zijn hier ooit begonnen en uitgegroeid tot wat ze nu zijn. Vier prachtige internationale, productie- en (van origine) familiebedrijven die de gemeente Schagen rijk is. We stellen ze, met gepaste trots, heel graag aan je voor. Deze week deel 3 van ons vierluik. Veko Lightsystems. Aangenaam kennis te maken.

Marktleider in groeikansen. En in industriële verlichting.
Verlichting. We nemen het vaak voor lief. Het hangt immers op grote hoogte. Maar licht kan het verschil maken. Tussen wel en geen zicht, tussen kosten of kostenbesparing. De 160 medewerkers van Veko Lightsystems weten dat als geen ander. Ruim vier miljoen lichtlijnen hebben ze in de afgelopen 45 jaar geproduceerd in de fabriek in Schagen. Samen goed voor tienduizenden kilometers aan industriële verlichting. Hangend in meer dan 26 landen. Wedden dat jij vanaf nu vaker omhoog gaat kijken…

Flora Holland, de grootste bloemenveiling ter wereld, in Aalsmeer, het data centrum van Apple in Denemarken, diverse Amazon vestigingen in Europa, de distributiecentra van bol.com en Sportcomplex Willem Alexander in Hoofddorp. Het is een kleine greep uit de indrukwekkende rij van plekken waar Veko verlichting hangt. “Op dit moment zijn we in Nederland marktleider als het gaat om industriële verlichting, maar ook in het buitenland timmeren we hard aan de weg.”

Flora Holland in Aalsmeer. Een project waar ze bij Veko trots op zijn. En terecht.

Prefab product
Aan het woord is Hans Aardenburg, CEO van de Noord-Hollandse verlichtingsproducent die onlangs in handen kwam van de Zweedse Fagerhult Group waaronder ze volledig autonoom opereren vanuit Schagen. “Veko-oprichter Nic Veldboer bedacht ooit hier in zijn schuurtje een super slim en vooruitstrevend systeem, waardoor we anno nu nog altijd voorlopen op de concurrentie. Onze lichtlijnen maken we namelijk ‘prefab’, wat wil zeggen dat ze op maat gemaakt uit onze fabriek direct bij de klant gemonteerd worden. Dit heeft als groot voordeel dat de installatietijd en daarmee het tijdelijk uitvallen van het licht op de werkvloer kort is. Dit levert vervolgens een enorme kostenbesparing op. Niet alleen wat betreft onze montage uren, maar ook wat betreft de productie uitval bij de klant.”

Aan het woord Hans Aardenburg, CEO Veko Lightsystems.

No-nonsense
Ook al zijn ze het officieel niet meer, Veko Lightsystems is een familiebedrijf. Een no-nonsense bedrijf waar de mensen centraal staan. “Waar we waarde aan hechten is de inzet van mensen. Is er hart voor de zaak, dan zijn de doorgroeimogelijkheden oneindig.”

Legio voorbeelden zijn te noemen van mensen die na verloop van tijd een andere functie mochten bekleden. Soms omdat deze beter past, soms omdat er een grote wens is om door te groeien, soms omdat het bedrijf een kans ziet. Veko stimuleert haar medewerkers dan ook om vooral te doen waar ze goed in zijn en aan te geven wanneer er behoefte is aan een nieuwe uitdaging. Van een talencursus tot competentietrainingen. Veko biedt kansen. En hoe.

Vanuit de productielocatie in Schagen gaan de lichtlijnen de hele wereld over.

Gepakte kansen
“Zo was er eens een jongen in de fabriek waarvan we bij toeval ontdekten dat hij ongelooflijk veel technische kennis en kunde bezat. Via een technische cursus bleek er een geweldige calculator in te zitten. Of neem de monteur die nu de internationale calculaties voor zijn rekening neemt. En de collega van ons kantoor in Breda, die van calculatie de overstap naar de afdeling Sales maakte. We zijn ongelooflijk trots dat we deze kansen kunnen bieden en nog trotser dat onze mensen ze ook met beide handen aanpakken. Als zij groeien, groeien wij als bedrijf immers mee.”

Het Veko Lightsystems hoofdkantoor op de Witte Paal in Schagen.

Ook benieuwd naar de kansen die Veko Lightsystems voor jou in petto heeft? Check dan snel de vacatures, of neem direct contact op met Hans door een mail te sturen naar: hans.aardenburg@veko.com.

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.