Overzicht
Waarom werken in de horeca gewoon leuk is!
22 december 2022
Cyril Kraak

Horeca is overal en kent super veel functies. Daarom is er altijd wel een baan in de horeca die bij jou past. Werken achter de bar of in de bediening van een café of restaurant, is bijvoorbeeld heel anders dan werken als caissière in een bedrijfskantine. En werken als barista in een koffiebar is weer heel anders dan wanneer je chefkok of afwasser bent in een professionele keuken.

Je ontwikkelt je op sociaal vlak

Wanneer je werkt in de horeca maak je van alles mee. Geen dag is hetzelfde. Wanneer je in de horeca werkt ben je flexibel en leer je creatief in te spelen op elke situatie. De ene gast is snel tevreden, de andere gast is ontevreden. Uiteindelijk is het jouw taak om alle gasten met een grote lach op hun gezicht en tevreden weg te laten gaan. Hierdoor ontwikkel jij je sociale vaardigheden en je communicatie skills binnen no-time!

Je doet super handige algemene kennis op

Afhankelijk van je functie en werkplek doe je super veel kennis op wanneer je werkt in de horeca. Kennis die je super goed ook in je privé leven kunt gebruiken. Wanneer je in de catering of bediening werkt, leer je bijvoorbeeld hoe je correct een tafel indekt. Ook leer je alles over eten en verschillende soorten drankjes. Ben je barista? Dan leer je alles over koffiebonen en hoe je de lekkerste koffies maakt. Werk je in de keuken? Dan leer je alles over snijtechnieken, allergieën en kooktechnieken. Daarnaast leer je altijd meer over hygiëne en het uitstralen van gastvrijheid. Stuk voor stuk handige skills om je vrienden en/of (schoon)familie mee te imponeren.

Je werkt met de leukste collega’s

Collega’s hebben een grote invloed op je werkplezier. Want zeg nou zelf, werken met leuke en enthousiaste collega’s is toch super fijn? Over het algemeen zijn mensen in de horeca hele harde werkers. Maar ze houden ook van gezelligheid! Hierdoor vliegt de tijd voorbij en is de sfeer vaak super goed. Ook werk je vaak in een team. Eén team, één taak. Namelijk ervoor zorgen dat je gasten tevreden zijn en terugkomen!

Je verdient best goed

Werken in de horeca is leuk. Maar je rekeningen moeten ook betaald worden. Zeker wanneer je in de horeca werkt als bijbaan, verdien je niet slecht. In de meeste gevallen verdien je meer dan het minimumloon. Daarnaast heb je soms recht op extra loon wanneer je werkt in het weekend of op feestdagen. En laten we vooral het fooienpotje niet vergeten!

Ook werken in de horeca? Bekijk alle horeca vacatures in de Kop van Noord-Holland. 

Alle horeca vacatures