Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Wat is jouw ideale vakantiebaan?

DDe zomer is begonnen! Even geen school en verplichtingen, maar een dik verdiende periode van vrijheid. Daar zijn we, zeker in dit gekke jaar, met zijn allen wel aan toe. Vakantie vieren dus. Maar hoe doe je dat zonder geld? Deze drie slimme meiden stellen het feesten nog even uit. Eerst die bankrekening maar eens vullen…

In de bollen 
De één vond het vreselijk, de ander de mooiste tijd ooit. Bollen pellen. Welke Noordkopper is er niet groot mee geworden. Voor Anna Zwaan (17) uit ’t Zand ligt het nog iets anders. Zij weet niet beter en liep als jong meisje al door de bollenschuur van haar vader Marco. “Op mijn dertiende mocht ik officieel meehelpen en dat doe ik eigenlijk nog steeds tijdens de eerste weken van de zomervakantie. Overigens naast nog twee andere baantjes. Ik werk het hele jaar door op zaterdag bij een banketbakkerij en help de overburen met het schoonmaken van hun vakantieappartementen.”

Anna in de bollenschuur van haar vader.

Het pellen en het tellen zit er inmiddels wel ingebakken bij Anna, maar of het voor de studente die in Alkmaar de opleiding Tandartsassistente volgt echt haar ideale vakantiebaan is, dat is de vraag. “Bollen pellen is best zwaar werk en de schuur is natuurlijk niet zo schoon als een tandartspraktijk, maar voor mij is het wel heel makkelijk om zo wat extra geld te verdienen. Ik rol mijn bed uit en ik ben op mijn werk. Bovendien betekent voor ons hoe sneller we pellen, hoe eerder en langer we met zijn allen op vakantie kunnen. Een win-win dus.”

Op het terras
Wie naar eigen zeggen niet ‘gemaakt is voor het pellen van bollen’, is Katie. Zij is deze zomer met een dienblad in haar hand te vinden op het terras van Piet Pann op de Markt in Schagen. De 18-jarige studente Maatschappelijke Zorg voelt zich er helemaal thuis. “Werken in de horeca is hard werken. Je werkt van ’s ochtends vroeg, tot ’s avonds laat. En je bent soms echt helemaal kapot. Maar het is super leuk, er kan geen ander baantje tegenop. Je ontmoet iedere dag bijzondere mensen en je maakt elke keer weer gekke en rare dingen mee. Saai is het nooit. Zeker niet met de collega’s. We zijn echt een hecht team en hebben het onwijs gezellig met elkaar. Ik haal dan ook zoveel energie uit mijn werk en kan het werken in de horeca iedereen aanbevelen.”

Katie op het terras van café Piet Pann in Schagen.

Op de fiets
Scholiere Marieke (17) is het helemaal met haar grote zus Katie eens. Al werkt zij niet in de bediening, ze is wel onderdeel van hetzelfde team. Zij stapt namelijk elke avond dapper op een elektrische fiets van Schagen Eet waarmee ze door heel Schagen de heerlijke gerechten van onder andere Piet Pann bezorgt. “Het is even bikkelen, maar ik ga met vriendinnen op vakantie. Ik weet dus waarvoor ik het doe. Al gaat het mij niet alleen om het geld verdienen. Ik vind het gewoon erg leuk om te doen. Als bezorger maak je de grappigste dingen mee. Bovendien mag ik soms ook meewerken bij Piet Pann zelf, bijvoorbeeld in de keuken. Naast geld verdienen, doe ik zo ervaring op en leer ik veel. Ik blijf dus nog wel een tijdje rondfietsen door Schagen.”

Marieke, klaar om op haar fiets te stappen voor Schagen eet.

Vakantiewerk. Je hebt zeeën van tijd en een lege bankrekening, dus waarom zou je niet? In de Noordkop is er werk genoeg, voor elke leeftijdscategorie is er een passend baantje te vinden. Hoe je aan jouw ideale vakantiebaan komt? Simpel. Bedenk wat jij leuk zou vinden om te doen en bel dat bedrijf gewoon op. Of check de vacaturebank van opkop.nl en vind alle vakantiebaantjes in de Kop. Veel bedrijven staan te springen om extra handen, dus wat let je? Wordt ook bollenpeller, bezorger of ga in de horeca!

Benieuwd naar alle kansen in de Kop? Bekijk de KansenKaart
Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan
Op Kop is helaas niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer
Dit is de browser waarmee je deze website bezoekt. Dit kan er toe leiden dat de website niet helemaal naar behoren werkt. We adviseren je daarom om een andere browser zoals Chrome of Firefox te gebruiken.