Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

Werk in tijden van de coronacrisis

DDe arbeidsmarkt in de Kop van Noord-Holland lijdt ook onder de gevolgen van de coronacrisis. In de ene sector is er geen werk meer voor personeel; andere branches komen juist schreeuwend handen te kort. Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen zijn er verschillende initiatieven opgestart. Zodat de juiste mensen op de juiste plek aan het werk kunnen.

Om de zorgsector zo sterk mogelijk te houden is bijvoorbeeld het platform Extra handen voor de zorg gestart. Hierbij kunnen mensen die afscheid hebben genomen van de zorg vanwege hun pensioneren of een carrièreswitch, tijdelijk weer aan het werk in deze sector. Ben je geen zorgprofessional, maar wil je wel helpen in de zorg? Via het Rode Kruis kun je aan de slag met Ready 2 help.

Ready2Helper helpt met boodschappen doen. Foto Rode Kruis

In de agrarische sector is er een dubbel beeld: in de sierteeltsector is er weinig tot geen werk en leeft er binnen andere delen van de agrarische wereld weer onrust over de inzet van mensen. De twee vragen die het meeste spelen zijn: komen er nog wel medewerkers naar Nederland om bij ons te werken, en hoe kan ik mijn medewerkers aan het werk houden? Op het platform Help ons oogsten van LTO Arbeidskracht worden vraag en aanbod samengebracht. Ook is vanuit verschillende partijen in de land- en tuinbouw het Bemiddelingsplatform Personeel Coronacrisis opgericht.

Het platform 'Help ons oogsten'.

NL Mobiliseert probeert mensen die nu thuiszitten doordat hun reguliere werkzaamheden zijn gestaakt ook weer aan het werk te krijgen in een branche waar juist wel personeel nodig is. Van orderpickers tot bezorgers en vrachtwagenchauffeurs en ander gediplomeerd of gespecialiseerd personeel heeft zich al aangeboden via dit platform.

Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan