Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

‘Wij houden de maatschappij draaiende’

‘‘Datacenters zijn de drijvende kracht achter de maatschappij van nu’, stelt Nick Hengelman, IT operations manager bij Microsoft. ‘Alle informatie die niet op jouw telefoon of computer wordt opgeslagen, komt in de cloud terecht. Zo’n cloud is een groot datacenter, zoals hier in Middenmeer. Microsoft helpt bedrijven bij het opslaan van waardevolle informatie in een superveilige omgeving. Je wilt ongenode gasten, online en offline, natuurlijk buiten de deur houden.’

‘Als IT Operations Manager ben ik eindverantwoordelijke voor het functioneren van de servers en de technici die hieraan werken. Een storing in het datacenter kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat betalingen door banken niet uitgevoerd kunnen worden. Om dit te voorkomen worden veel maatregelen genomen.

In de vier en half jaar dat ik nu binnen het datacenter werk heb ik vier verschillende functies gehad. Ik ben elke keer een stapje omhoog gegaan. Steeds iets meer beslissingsbevoegdheid, verantwoordelijkheid en een salaris dat bij die functie past. En dat is ook voor jou weggelegd. We zoeken mensen met de juiste beroepshouding, niet per se een hoge opleiding. Die kennis brengen wij je wel bij. De wil om te leren, verantwoordelijkheid te dragen en nauwkeurig werken zijn wel belangrijke voorwaarden.

Techniek heeft mij heel veel gebracht

In Middenmeer werken we met het nieuwste van het nieuwste binnen de datacenter industrie. De opstelling waar ik aan werk op de foto, is door Microsoft gedoneerd aan het Horizon College. Zo kunnen jongeren in de praktijk leren werken met de apparatuur waar ze later ook mee te maken krijgen. Dat hoeft trouwens niet automatisch bij Microsoft te zijn. We zien deze donatie als maatschappelijke verantwoordelijkheid richting de regio.

Techniek heeft mij heel veel gebracht. Het belangrijkste is zelfvertrouwen. Niet alleen als vakman, maar ook als persoon. Ik kan iets voor anderen betekenen. De voldoening die je krijgt van iets maken of repareren, gun ik iedereen.’

Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan