Voor werkgevers
Jouw favorieten
Je hebt nog geen favoriete vacatures of andere kansen toegevoegd aan jouw lijst. Bekijk de leerkansen of vacatures om ze toe te voegen.

WOEST. Een restaurant op palen

De Noordkopse kust kent een aantal bijzondere horecagelegenheden. WOEST is er daar één van. Een paviljoen op het strand van Callantsoog dat 365 dagen per jaar geopend is en opvalt door de inrichting en de kaart.

Het is een herfstige maandagmorgen op het strand van Callantsoog. Licht stormachtig met een waterig zonnetje. Perfect wandelweer, weet de liefhebber. Bij strandpaviljoen WOEST komt de boel op gang. Een gezin met jonge kinderen warmt op bij de haard. Een familie viert een verjaardag met een vroege lunch en een echtpaar ontdoet zich van hun sjaals en mutsen om met verwarde kapsels neer te strijken.

Amy Moras – de rechter én de linkerhand van bedrijfsleider Martijn Groot – is blij met de aanloop. “WOEST is 365 dagen per jaar geopend. We merken echt dat mensen ons goed weten te vinden.” Dat geldt dus niet alleen voor de aanwaaiers. Amy: “Er zijn ook veel mensen die puur voor WOEST de klim over de duinen maken.”

WOEST is dan ook geen strandtent. “Een restaurant op palen, zou je kunnen zeggen. Natuurlijk hebben we warme chocolademelk met slagroom en in de zomer kun je hier afkoelen met een drankje, maar we hebben ook een vergaderruimte voor bedrijven én een mooie kaart.” Die ziet er in het laagseizoen anders uit dan in het hoogseizoen. “Omdat het in de zomer erg druk is, zorgen we dat we iets snellere, maar goede maaltijden hebben. Een burger bijvoorbeeld, of lekkere spare ribs. In de winter is er wat meer tijd en maken onze koks graag nét die gerechten die je niet op het strand verwacht.” Gravad Lax bijvoorbeeld. Eend als hoofdgerecht en een bordalou taartje toe.

Impressies van Woest

Bedrijfsleider Martijn komt er even bij zitten. Ook hij merkt dat toeristen en omwonenden uit de hele regio WOEST weten te vinden. “Als je het hele jaar geopend bent, is het prettig als je je personeel ook het hele jaar aan het werk kunt houden. Daar is het druk genoeg voor”, vertelt hij, terwijl één van de serveersters passeert met een dienblad vol koffie.

WOEST is modern industrieel ingericht. Veel hout en staal, opgeluisterd met zwartglimmende tegeltjes en groene planten. Diezelfde sfeer is terug te vinden bij PAAL 6 in Julianadorp. Amy: “Klopt. De restaurants zijn van dezelfde eigenaar, net als het wat alternatiever Zilte Zucht en de vakantiewoningen van Zon Zee Strand hier onderaan de strandopgang. Dit paviljoen is vijf jaar geleden opengegaan, in hetzelfde jaar dat ook PAAL 6 heropend is. Het oude zie je nog een beetje terug in de lampenkapjes, gemaakt van vloerdelen uit het oude paviljoen.” Het geheel geeft WOEST een bistro-achtige uitstraling, maar onderscheidt zich op één belangrijk punt. Het uitzicht. Amy: “Soms als mensen bellen voor een reservering vragen ze om een plekje bij het raam.” Ze lacht. “Da’s makkelijk. Het hele paviljoen kijkt uit op zee, waar je ook zit.”

Buiten is het ondertussen vloed geworden. Een dame met hondje en een dikke winterjas buigt vanuit de branding af richting strandpaviljoen. Even later zal ze plaatsnemen achter het raam voor een broodje pastrami met vadouvan mayo en uitzicht over de golven.

Op zoek naar meer studenten? Of goed personeel? Op Kop helpt.
Met een gratis profiel weet je zeker dat jouw organisatie gezien wordt.
Maak gratis een profiel aan