Voor bedrijven

Jongeren moeten al op jonge leeftijd keuzes maken voor opleiding en werk. Daarom heeft Op Kop een contextrijk loopbaan oriëntatie programma voor het Voortgezet Onderwijs ontwikkeld. Het Beroepenevent Op Kop is hier onderdeel van. Het Beroepenevent is een tweedaags event waarbij alle 3e-jaars leerlingen van het Voortgezet Onderwijs kennis maken met verschillende beroepen. Het Beroepenevent wordt de komende drie jaar (2023-2024-2025) in samenwerking met het VONK, Regius College, RSG Wiringherlant, Scholen aan Zee, OSG de Hogeberg en De Pijler georganiseerd. Het eerstvolgende Beroepenevent vindt plaats in februari 2024.

Ben jij ambassadeur van jouw sector?

Het Beroepenevent is er om leerlingen kennis te laten maken met het werkveld van deze regio. Leerlingen maken kennis met maar liefst 50 verschillende beroepen. Er zijn vijf pleinen; techniek, zorg & welzijn, horeca & recreatie, agri en dienstverlening. Op elk plein staat tien verschillende beroepen, variërend van MBO, HBO tot WO niveau. Bedrijven bieden ook een activiteit aan die aansluiten bij het beroep, zodat leerlingen een beroep echt kunnen proberen en beleven.

Meer info over data, voorlopige programma, locatie en deelname aan het event lees je in onze flyer!

Bedrijven Flyer Beroepenevent 2024.pdf 1.17 MB

Promoot jouw beroep aan ruim 1700 leerlingen!

Het Beroepenevent vindt plaats op woensdag 7 en donderdag 8 februari 2024 op het terrein van de Koninklijke Marine. Heb je met jouw organisatie interesse om met één beroep (geschikt voor alle niveaus) of twee beroepen (verdeeld per niveau vmbo/mavo en havo/vwo) deel te nemen en jouw beroep te promoten onder ruim 1.700 leerlingen? Meld je dan aan door ons een e-mail te sturen met welk beroep of beroepen je deel wilt nemen. Mochten meerdere organisaties met dezelfde beroepen zich melden, dan geven we jullie de gelegenheid het beroep samen vorm te geven. Want: het gaat om de BEROEPEN en niet om het bedrijf. 

Uit alle aanmeldingen die wij krijgen maken wij zelf een zorgvuldige selectie, zodat we een goede verdeling krijgen van verschillende beroepen uit de vier Kop gemeentes. Het kan dus zijn dat jouw beroep niet wordt gekozen. 

Meld je beroep aan!
Aanmeldingen kunnen verstuurd worden naar: info@opkop.nl. 
De aanmelding is pas definitief als dit door ons is bevestigd.