Voor docenten

Op Kop heeft een contextrijk LOB voor het Voortgezet Onderwijs ontwikkeld. Het Beroepenevent Op Kop is hier onderdeel van. Op het Beroepenevent maken 3e-jaars leerlingen kennis met verschillende beroepen in deze regio. Voor, tijdens en na het Beroepenevent zijn er verschillende opdrachten voor de leerlingen samengesteld door de decanen van de verschillende scholen.

OPDRACHT 1

OPDRACHT 1

Met deze voorbereidende opdrachten maken leerlingen kennis met verschillende beroepen in de Kop van Noord-Holland. Ze krijgen inzicht in de beroepen die op het Beroepenevent aanwezig zijn en bereiden zich daarop voor. Zo kunnen ze gericht beroepen bezoeken tijdens het Beroepenevent.

OPDRACHT 2

OPDRACHT 2

Tijdens het Beroepenevent Op Kop gaan leerlingen met een stempelkaart op pad langs de vijf beroepen pleinen. Leerlingen moeten minstens 5 beroepen bezoeken en hebben deze informatie weer nodig voor opdracht 3. De stempelkaart krijgen ze bij binnenkomst.

OPDRACHT 3

OPDRACHT 3

De laatste opdracht die leerlingen maken rondom het Beroepenevent is de reflectieopdracht. Doel van deze opdracht is de ervaring met de beroepen die leerlingen hebben bezocht tijdens het Beroepenevent verwerken in een pitch/presentatie.