Maak een promotiefilm van een beroep

Opdracht

In deze les ga je aan de slag met een filmopdracht. Vorm een groep van minimaal 4 en maximaal 7 leerlingen. Leg contact met een bedrijf in de buurt en maak voor verschillende beroepen bij dit bedrijf een promotiefilm van minimaal 1 minuut en maximaal 2 minuten. Wij helpen jou stap voor stap met het filmen en editen van jullie film. Maakt jouw video anderen straks enthousiast om voor dit beroep te kiezen?

Informatie voor docenten

In deze les gaan leerlingen aan de slag met een filmopdracht. Ze leggen contact met een bedrijf in de buurt en gaan hiervoor een promotiefilm van een beroep maken van maximaal drie minuten. Op Kop heeft speciaal voor deze opdracht een werkboek gemaakt, waarin stap voor stap staat uitgelegd hoe leerlingen de film kunnen maken. Het enige waar ze wellicht hulp bij nodig hebben is het vinden van een bedrijf waar ze de opdracht kunnen uitvoeren. Kijk hiervoor ook bij de pagina Overzicht bedrijven.

Voor leerlingen: Stuur jouw film in!

De promotiefilm die jij gaat maken, plaatsen we op deze pagina en op ons YouTube kanaal! Zo krijg jij een goed beeld van alle verschillende beroepen bij bedrijven bij jou in de buurt.

Lees de privacy verklaring

Upload je video via WeTransfer en e-mail de link naar info@opkop.nl