Overzicht
Gemeente Den Helder
Sector(Semi-)overheid
LocatieKerkgracht 1, Den Helder
Medewerkers200
Soort werkBaanStageTraineeship
Ruimte voor professionele doelen en persoonlijke kansen, zo blijft het interessant
Anja van Brugge, Beleidsmedewerker team Facilitair
Den Helder ontwikkelt zich in hoog tempo en realiseert haar ambitieuze plannen om het woonklimaat, de werkgelegenheid en het toerisme een extra impuls te geven. De komende jaren investeren we in de stad en bouwen ook verder aan onze eigen organisatie
Binnen de gemeente werken wij met 12 teams. Elk team heeft een teammanager. De teammanager faciliteert de medewerkers en coacht en begeleidt in de uitvoering van het werk. Hij/zij zorgt dat het team de juiste resultaten behaalt, stimuleert de samenwerking in- en extern en stuurt op eigen verantwoordelijkheid en persoonlijk leiderschap. Dit zodat jij succesvol kan zijn in jouw werk en je talenten optimaal kan inzetten.

Gemeente Den Helder IS

Betrokken
Duurzaamheid
Groeikansen
Om te kunnen doen wat de stad nodig heeft, werken wij nauw samen. Met elkaar als collega’s, met onze inwoners, met ondernemers en met (maatschappelijke) organisaties. Binnen deze context heb jij veel vrijheid om in de wijk en in de stad je werk te doen. Je kunt flexibel en creatief inspelen op wensen, ambities en uitdagingen. Samenwerken is een belangrijk aspect binnen de vier opgaves waar wij tijdens de bestuursperiode van 2018-2022 voor staan: Bestuurlijke vernieuwing Zorgzame gemeente Vitale gemeente Leefbare gemeente Binnen deze vier opgaves zijn er allerlei vraagstukken. Deze vraagstukken worden binnen de organisatie in procesteams opgepakt of in de opgave- en programmateams. Dit zou voor jou kunnen betekenen dat jij vanwege jouw expertise gevraagd kan worden om tijdelijk een opgave- of programmateam te versterken. Zo werken we samen aan de ontwikkeling van onze stad en aan het optimaliseren van onze dienstverlening.
Alt

Heb jij het lef om het verschil te maken?

Bij de gemeente Den Helder werk je in een organisatie waar de verantwoordelijkheden laag in de organisatie liggen. Dit biedt jou ruimte om elke dag het verschil te kunnen maken. Voor jouzelf, voor de organisatie en voor de inwoners. Wij scheppen de randvoorwaarden en daarbinnen heb jij zelf de regie en verantwoordelijkheid en kun je veel naar eigen inzicht invullen om zo goed mogelijk te presteren. Zo kun je ook jouw eigen ambities en wensen realiseren.

Waarom is de gemeente een lerende organisatie?

Onze omgeving verandert snel. Daarom is het belangrijk dat wij onszelf continu ontwikkelen. De gemeente biedt daarvoor een breed scala aan mogelijkheden. Zo hebben wij een gevarieerd en breed aanbod van interne trainingen en zijn er ruime externe opleidingsmogelijkheden. Onze HR-adviseurs zijn opgeleid voor het afnemen van talententesten, en er is een coachingpool. Verder ga je regelmatig in gesprek met je teammanager en spreek je samen verwachtingen, resultaten en ontwikkelingen door. Je wordt gestimuleerd om zelf de regie te pakken op je omgeving, functie, loopbaan en te doen wat nodig is. De organisatie ontwikkelt doordat jij ontwikkelt!

Welke trainee mogelijkheden zijn er binnen de gemeente?

In aansluiting op jouw opleiding doe je als trainee twee jaar ervaring op in verschillende rollen binnen één gemeentelijke opgave die aansluit bij jouw interesse en/of expertise. Daarnaast doorloop je een opleidingsprogramma dat is gericht op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Wat mag je van verwachten?

  • Een contract voor 36 uur per week, voor de duur van twee jaar;
  • Een startsalaris van minimaal € 2.865,- bruto per maand;
  • Professionele begeleiding door zeer ervaren collega’s;
  • Veel ruimte voor jouw inbreng en zelfregie;
  • Een trainingsaanbod voor persoonlijke en professionele ontwikkeling;
  • Waar nodig helpen we jou met het vinden van woonruimte.

Tijdens het traject volgen wij jouw ontwikkeling en ambities scherp. Op basis daarvan streven wij aan het eind van jouw traineeship naar instroom in een passende functie.

Wat vragen ze van jou?

  • Een afgeronde en bij de opgave passende HBO- of WO-opleiding die aansluit op onze opgaven. Je bent maximaal twee jaar afgestudeerd.
  • Je bent een gedreven starter met grote maatschappelijke betrokkenheid;
  • Je bent proactief, analytisch en kunt goed samenwerken.

Waar ga je mee aan de slag?

Als trainee werk je twee jaar aan verschillende opdrachten binnen opgaven van de gemeente Den Helder. Soms als adviseur, soms om de kar te trekken als projectleider of als projectsecretaris.

Contact