Overzicht
Gemeente Hollands Kroon
Sector(Semi-)overheid
LocatieBurg. Mijnlieffstraat 1, Hollands Kroon
Medewerkers200
Soort werk
Op ons kantoor zijn we best wel trots! Het gebouw is volledig ingericht op onze manier van werken.
nader in te vullen
Hollands Kroon is een grote plattelandsgemeente in de Kop van Noord-Holland met een heleboel dorpen en buurtschappen. De grootste dorpen zijn Anna Paulowna, Hippolytushoef, Winkel/Nieuwe Niedorp en Wieringerwerf. De gemeente Hollands Kroon is in 2012 ontstaan uit een fusie tussen de gemeenten Wieringen, Wieringermeer, Anna Paulowna en Niedorp. De gemeente bestaat uit een aantal heel verschillende gebieden: de polders van Anna Paulowna, Wieringerwaard en Wieringermeer. Het voormalige Waddeneiland Wieringen. En een deel van de gemeente valt binnen de Westfriese omringdijk. Hollands Kroon grenst aan De Waddenzee en het IJsselmeer. Naast het vele water, de dijken en de polders zijn het agrarische land en de lintbebouwing kernmerkend voor het gebied.
Hollands Kroon. Begonnen als fusiegemeente met een directiemodel met managers en afdelingen. Nu een platte organisatie die bestaat uit 45 zelfsturende teams en een driekoppige directie. Sinds het ontstaan in 2012 hebben we maar één doel: samenwerken met onze inwoners. Inwoners weten tenslotte steeds beter wat ze willen en wat ze nodig hebben. Met elkaar kijken we waar behoefte naar is en hoe we die behoefte kunnen invullen voor onze inwoners.

Gemeente Hollands Kroon IS

Creatief
Flexibel
Innovatief
Alt
Alt
Alt

Hoe is het om voor Hollands Kroon te werken?

Er zijn weinig gemeenten en bedrijven die werken zoals Hollands Kroon. We hebben veel voor elkaar over. Dat is ook onze kracht. Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Daarom bestaan al onze zelfsturende teams uit 5 à 8 medewerkers. Samen zorgen de medewerkers ervoor dat niet alleen het inhoudelijke werk wordt uitgevoerd, maar dat ook taken zoals HR, budgetbeheer, bereikbaarheid en communicatie een plek hebben in het team.

De basis voor dit alles is vertrouwen. Daarom krijg je bij Hollands Kroon veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je werk in te richten. Je hoeft niet eerst drie handtekeningen van managers te verzamelen voor je jouw idee kunt uitvoeren. We geloven in ‘gewoon doen!’. Niet lullen, maar poetsen. En ja, er gaat wel eens wat mis. Maar daardoor maken we onszelf elke dag een beetje beter.

Vastroesten in je functie? Dat gaat je bij ons niet lukken. We houden van veranderen als het slimmer kan. Dit vraagt flexibiliteit, maar het biedt je ook een hoop kansen. Bijvoorbeeld bij de openstelling van een (nieuwe) functie of als je eigen functie verandert door een wijziging in je team. Ontwikkeling vinden we een groot goed. Om dit te stimuleren en te faciliteren hebben we de My Learning Factory, kortweg MLF. Op deze manier heb je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Contact