Overzicht
Politie Noord-Holland
SectorOnderzoek(Semi-)overheidVeiligheidDienstverlening & administratie
Locatie Bastiondreef 2, Den Helder
Medewerkers3526
Soort werkWerkervaringsplaatsStageBaan
Ik denk dat er bijna geen beroep is waarin meer afwisseling bestaat dan politiewerk.
Paul
Waar we voor staan: Levens redden. Sporen traceren. Mensen ‘lezen’. We bieden een helpende hand én grijpen in als het nodig is. Zijn waakzaam én dienstbaar. Als je bij de politie komt werken, werk je mee aan een veilig Nederland. Een mooie uitdaging, want Nederland verandert voortdurend. Behalve overál, zijn we iederéén. Van theoretisch tot praktisch opgeleid, van jong tot oud, creatief tot precies, spontaan tot bedachtzaam. Van generalist tot specialist, blond, zwart, bruin tot rood, hetero of homo, cultureel zo divers als Nederland divers is. Zo herkennen we de straattaal van de jeugd op de hoek. Weten we wat er online speelt. En snappen we de problemen en kansen in ons land en onze buurt.
Met bijna 63.000 collega’s houden we vrijheid en veiligheid in balans. Voor iedereen in Nederland. We staan op tegen onrecht, tegen misdaad, tegen gevaar. Opgeleid én bereid om in te grijpen als de situatie daar om vraagt. In staat ons hart te laten spreken en dilemma´s te benoemen. Nuchtere denkers, moedige doeners.

Politie Noord-Holland IS

Betrokken
Groeikansen
Wereldverbeteraar
Wat we bieden: Afwisselend werken in flexibele teams met veel eigen verantwoordelijkheid: kun je niet wachten daar onderdeel van te zijn? Heb je bijvoorbeeld een vraag over hoe je agent wordt? Of je naar een voorlichting kunt? Hoe de selectieprocedure eruit ziet? Of welke opleidingsplaatsen er zijn? Oriënteer je op de talloze mogelijkheden bij de politie via de site www.kombijdepolitie.nl. Want behalve een baan als agent zijn er bij de politie nog veel meer mogelijkheden.
Alt

Voor wie ben jij er?

Van agenten tot docenten, van IT’ers tot centralisten, van rechercheurs tot receptionisten.  Er zijn ontzettend veel verschillende functies bij de politie die allemaal belangrijk zijn. Houd je van spanning, zet je je graag fysiek in? Ben je juist op je best als je achter de schermen kunt puzzelen aan een zaak? Of doe je graag ondersteunend werk? Bij de politie kan het allemaal. Iedereen is keihard nodig.

Heb jij het in je om agent te zijn?

Geen enkele agent is hetzelfde. En toch delen zij iets. Een integere houding. Een stevige basis. Maar je hoeft niet alles te kunnen. En in een goed team vul je elkaar aan. Veel belangrijker is dat je openstaat voor een ander. En dat je mensen kunt verbinden.

Hoe kom ik bij de politie terecht?

Om te mogen starten met de opleiding moet je eerst de selectieprocedure succesvol doorlopen. Omdat politiewerk veel van je vraagt, toetsen we tijdens de selectie of je de basis hebt om agent te worden en te beginnen aan de politieopleiding. Ook geven we je tips om je voor te bereiden op de selectie. De politie wil voor iedereen herkenbaar en benaderbaar zijn. Hiervoor is meer culturele diversiteit in de politieteams nodig. In de basispolitieopleidingen zijn kandidaten met een migratieachtergrond ondervertegenwoordigd. Móchten er meer geschikte kandidaten zijn dan opleidingsplaatsen, dan kiest de politie eerst kandidaten met een migratieachtergrond. Dit doen we na elke selectiestap. Uiteraard zijn de kwaliteitseisen voor iedereen gelijk en moet elke kandidaat voldoen aan de vastgestelde normen en aanstellingseisen.

Alle kandidaten doen de (online) cognitietest en taaltest. Welke kandidaten worden uitgenodigd voor volgende selectieonderdelen is afhankelijk van het aantal geschikte kandidaten en het aantal beschikbare opleidingsplaatsen. We kijken eerst naar culturele achtergrond: geschikte kandidaten met een migratieachtergrond gaan door. Van geschikte kandidaten zonder migratieachtergrond kijken we ook naar vooropleiding, (werk)ervaring, kennis, motivatie, testresultaten en praktische zaken zoals woonwerkafstand. Zo bepalen we met welke kandidaten we verder gaan of moeten teleurstellen en afwijzen, ook als zij voldoen aan de minimale eisen.

Contact